22. okt
På bildet sjef for Garnisonen i Sør-Varanger, Jørn Qviller (til venstre), og sjef for det nyopprettede jegerkompaniet, Marius Berg, avbildet sommeren 2018.

Foto: Kenneth Mellem
 
Herfra kommer nattas bulder og brak - burde kanskje vært annonsert, sier politiet
Det er Garnisonen i Sør-Varanger som har hatt øvelse natt til fredag som har gitt smeller og rystelser over deler av kommunen.

Publisert: 21.sep.2018 03:30
Oppdatert: 21.sep.2018 18:55

Rundt midnatt kunne SVA høre tordenskrall-aktige smell i Kirkenes. Gjennom de neste timene dukket det opp meldinger i ulike Facebook-grupper i kommunen fra folk som lurte på hva dette kunne være. Hvem drev med sprengingsarbeid på denne tiden av døgnet?

Skytelyder var også en del av nattas symfoni - og for noen tidlige vekkerklokke.

I gruppa Dette skjer i Sør-Varanger skulle det etter hvert dukke opp informasjon om nettopp hva som skjer, da Kevin Mikkelsen via en kamerat hadde fått beskjed om at det er Forsvaret som lager leven. 

Og at det er Garnisonen i Sør-Varanger som er i sving kan operasjonsleder Svein-Erik Jacobsen i Finnmark politidistrikt bekrefte.

- De har forhåndsmeldt til politiet at de øver oppe på Høybuktmoen, så det foregår på rett vis. Jeg kjenner ikke detaljene mer enn at det er en øvelse, sier han.

På operasjonssentralen i Kirkenes har de også både hørt og kjent det veldig godt. Og Sør-Varanger Avis er langt ifra den første som ringer om saken.

- Vi har fått veldig mange telefoner om det. Så det burde vel kanskje vært annonsert, spesielt siden det skjer på et uvanlig tidspunkt på døgnet, og har vært såpass voldsomt med detonasjoner, erkjenner han.

Kevin Mikkelsen hadde følgende kommentar i Facebook-innlegget sitt;

"Va nu å en tid på døgne att militære sku sprenge og ha øvelse på😶. Ennda godt man fikk vite att det va det som foregikk når det braka å rista i bakken her hjemme i stua, skal si man begynte å grubble litt i starten før man fikk vite det va øvelse."

Les svaret fra Garnisonen i Sør-Varanger i artikkelen til høyre (for abonnenter).

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no