23. okt
Hovedutvalgsleder Geir Ove Bakken, her avbildet i Pasvik i 2017.

Foto: Siri Sønstelie
 
30 ferske millioner til utbedring av Pasvikveien
Fylkets handlingsprogram for fylkesveier i Finnmark ble vedtatt onsdag.

Publisert: 14.feb.2018 17:27
Oppdatert: 15.feb.2018 16:25

Saken ble behandlet i Hovedutvalget for kultur, folkehelse og samferdsel i Finnmark fylkeskommune onsdag. Handlingsprogrammet omhandler organisering, tiltak og utfordringer for fylkesvegene i Finnmark i en fireårsperiode fra 2018.

Der sikres Fylkesvei 885 i Pasvik en ramme på 36,5 millioner kroner fordelt på de neste to årene, opplyser utvalgsleder Geir Ove Bakken (Ap).

Denne summen inkluderer seks-sju millioner kroner man ikke fikk brukt i 2017 fordi Statens Vegvesen var for trege med å utlyse anbud. I praksis betyr det altså at 30 ferske millioner ble bevilget onsdag.

- Dette er så langt vi klarte å strekke det. Jeg er veldig glad for at vi fikk det til, og vi ønsker å se gode resultater de neste to årene, sier Bakken til SVA.

Toårig anbud

Jobben med opprusting skal nå lyses ut på toårig anbud.

- Dette er vurdert som både kostnadsbesparende og effektivt for prosjektet. Fylkesrådmannen oppfordrer til at det gjøres en vurdering, dersom toårig anbud gir positivt resultat for fylkesveg 885, å innføre en slik ordning også på de resterende prioriterte strekningene, skrev fylkesrådmann Øystein Ruud i sin innstilling til utvalget.

Bakken kan ikke si hvor langt de kommer med 36,5 millioner kroner.

- Men det er naturlig for oss å nå ta områder hvor man får flest mulig kilometer igjen for pengene. Og det vet fagfolkene best hvor er, sier han.

- Betyr det at dere ikke nødvendigvis fortsetter der dere slapp sist, men kan ta enkelstrekninger lenger oppe i dalen?

- Jeg tør ikke si noe om enkeltstrekninger nå. Men vi har jo ikke kommet særlig langt tidligere, da enkelte vanskelige partier har tatt alle ressursene. Så jeg håper det blir noen kilometer ut av dette.

Stort etterslep

Fem andre strekninger i Finnmark har fått midler til dekkelegging og grøfting/drenering. I tillegg skal Fylkesvei 888 Ifjord-Lebesby utredes for utbedringer.

Vedlikeholdsetterslepet på fylkesveiene er imidlertid stadig voksende, og er nå anslått til to milliarder kroner. I budsjettvedtaket ble rammen for vedlikeholdsutgifter justert ned med 20 millioner til 45,6 millioner kroner årlig i 2018-2012.

Pasvikveien får dermed 40 prosent av potten for 2018 og 2019. Her inngår også dekkelegging på strekningen Hesseng-Sandnes, går det fram av rådmannens innstilling. Konkrete planer om strekningene blir altså lagtsenere.

- Blir anbudet lyst ut nå med en gang?

- Jeg regner med det lyses ut nå på vårparten, sier Bakken.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no