18. nov
 
388 har fremdeles ikke betalt årsavgiften
Og nå starter snart avskiltingen.

Publisert: 07.jun.2016 17:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:05

På landsbasis er det 132 000 kjøretøy som risikerer avskilting, og 388 av disse er i Sør-Varanger. Disse har ikke betalt etter andre purring og det er dermed fattet avskiltingsvedtak.

Det viser tall fra skatteetaten.

For Sør-Varanger sin del betales det årsavgift for 10 623 kjøretøy, flere enn antall innbyggere altså. Men det betales årsavgift også for motorsykkel og snøskuter, noe som trekker kraftig opp i skuterkommunen Sør-Varanger.

Betale mer

- Alle som betaler årsavgiften etter forfallsdato, må betale en tilleggsavgift på 250 eller 50 kroner, avhengig av kjøretøytype. Når årsavgiften og tilleggsavgiften er registrert betalt, trekker Skatteetaten avskiltingsvedtaket. Kontrolleres kjøretøyet på veien, kan skiltene beholdes dersom eieren betaler årsavgiften, tilleggsavgiften og et gebyr på 900 kroner på stedet. Hvis kjøretøyet blir avskiltet og eieren ønsker å få skiltene tilbake, må et påskiltingsgebyr på 1460 kroner betales til Statens vegvesen, forklarer skatteetaten i en pressemelding.

- I september vil Statens innkrevingssentral begynne tvangsinnfordring på de som ennå ikke har betalt.

Halve tilbake

Verdt å merke seg er det at alle kjøretøy som var registrert 1. januar i år, er årsavgiftspliktige i 2016.

- Det er ikke fritak for avgiften for kjøretøy som ble avskiltet, med mindre eieren leverte det til vraking senest 21. mars 2016.

Dersom eieren leverer kjøretøyet til vraking i perioden 22. mars til og med 30. juni, betaler Skatteetaten halv avgift tilbake til den siste registrerte eieren.

Det er første gang Skatteetaten sender ut vedtak om avskilting. Tidligere var det tolletaten som hadde denne oppgaven.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no