9. des
VELDIG SKUFFET: I statsbudsjettet får Finnmark tildelt 89,40 millioner kroner til regionalutvikling i 2014, en nedgang på mer enn 30 prosent. Det er fylkesordfører Runar Sjåstad veldig skuffet over.
 
39 millioner mindre til Finnmark
Finnmark får neste år et kraftig kutt i de regionale utviklingsmidlene.

Publisert: 19.des.2013 16:16
Oppdatert: 23.okt.2017 10:35

– Dette vil gå direkte utover bedrifter, næringsliv og kommunene som får tildelt regionale utviklingsmidler til næringsfond og gode prosjekter, sier fylkesordfører Runar Sjåstad i en pressemelding.
Fylkesordføreren sier han ble skuffet da han ble presentert for fordelingen av de regionale utviklingsmidlene for 2014, reduksjonen for Finnmark er på mer enn 39 millioner kroner.
Finnmark får den tredje største prosentvisereduksjon med 30, 4 prosent, og Sjåstad mener tildelingen er lite fremtidsrettet.
– Den blå-blå regjeringen ser ikke viktigheten av disse midlene for å stimulere til utvikling og vekst i hele landet,mener han og synes regjeringens linje er å satse på de store bykommunene hvor det allerede er vekst.
– Det viser hvor lite fremtidsrettet denne nye regjeringen er. Skal nasjonen Norge høste ut av fremtidige verdier må det satses på der veksten har startet og vil komme for fullt. Det vil være i nord, og her stiller Finnmark i en særklasse.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no