23. okt
UTESTED: Hendelsen skjedde på ett av byens utesteder. (Illustrasjonsfoto fra arkiv)
 
45 dager for slag på do
Det svartnet for offeret i april i fjor. Ett og et halvt år senere må slagmannen i fengsel.

Publisert: 28.nov.2016 07:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:11

Rettssaken ble holdt i Øst-Finnmark tingrett begynnelsen av november - men hendelsen utspilte seg så langt tilbake som 10. april 2015.

Den dømte mannen møtte voldsofferet, eller fornærmede på rettsspråket, på et utested i Kirkenes den kvelden. Han opplevde den fornærmede som pågående og irriterende, blant annet fordi han mente den fornærmede snakket nedlatende om en slektning av ham.

Det endte i krangel på toalettet på utestedet, og da slo Sør-Varanger-mannen den andre mannen i ansiktet med knyttet neve.

Den slåtte mannen forklarte i retten at det hadde svartnet for ham, og han falt i gulvet. Han endte opp med et kutt i nesa som måtte syes, og lett hjernerystelse.

Den dømte mannen husket ikke noe fra selve krangelen på toalettet, mye på grunn av at han var passe beruset den kvelden. Men han innrømmet likevel å ha slått. Det var også vitner nok til hendelsen til at det ikke var noen tvil for retten.

Voldsofferets nedlatende bemerkninger om mannens slektning var ikke provoserende nok til å rettferdiggjøre at mannen slo til. Han må dermed tilbringe 45 dager i fengsel.

Men tilståelsen hans gjorde at han fikk trukket en fjerdedel av straffen, der han ellers ville fått 60 dager i fengsel.

Mannen må også betale 361 kroner til offeret, for å dekke legeregningen.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no