21. okt
FYLKESORDFØRER: Ragnhild Vassvik.
Foto: Tore Meek / NTB Scanpix
 
Har brukt 680 000 på forberedelser til sammenslåings-rettssak - så langt
Finnmark fylkeskommune gikk fredag ut med kostnadene så langt i forberedelsene til en mulig rettssak mot staten. Forberedelsene har kostet 680 037 kroner og 40 øre.

Publisert: 05.jan.2019 10:23
Oppdatert: 05.jan.2019 10:23

Mva kommer i tillegg, men dette får fylkeskommunen tilbake.

Det er flertallet i fylkestinget i Finnmark som har bestemt at fylkeskommunen skal se på å få vurdert lovligheten av sammenslåingen av Troms og Finnmark i retten.

Det på tross at fylkestinget sa ja til å sette i gang sammenslåingen i slutten av i fjor. Da hadde blant andre Arbeiderpartiet protestert mot sammenslåingen i flere måneder.

- Komplekst

Pengene har blant annet gått til advokatfirmaet Kluge, som har vurdert saken og utarbeidet utkast til et såkalt prosessvarsel. Prosessvarsel er en melding til staten om at en rettssak er på gang.

– Dette har vært en særdeles kompleks utredning i et juridisk uprøvd område, sier fylkesordfører Ragnhild Vassvik i pressemeldingen.

– Det er viktig for meg at Finnmarks befolkning, som både gjennom målinger og folkeavstemning har sagt klart fra at de er imot denne tvangen, får den seriøse behandlingen de fortjener fra Finnmark fylkesting. Spesielt siden de ikke har fått dette fra dagens regjering og dennes støttespillere. Dette er den viktigste saken for Finnmark etter krigen.

- Garantert dyrere

Fylkestingrepresentant Claus Jørstad (Frp) har reagert på pengebruken. Han sier til iFinnmark at det garantert blir dyrere, og mener dette er en rettssak de vil tape.

Fylkesordføreren presiserer til nettavisa at de ikke har gått til rettssak ennå. Den endelige beslutningen skal tas i et fremtidig fylkestingmøte.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no