16. nov
Illustrasjonsfoto.
 
6 av 10 går uten refleks
Det er en svak økning i bruk av refleks i Norge.

Publisert: 09.jan.2018 08:05
Oppdatert: 09.jan.2018 08:05

Det viser den årlige refleks-tellingen til Trygg Trafikk. Men til tross for bedring år etter år, dropper fortsatt 6 av 10 nordmenn refleksen.

Dette opplyser Trygg trafikk i en pressemelding.

Tallene for 2017 viser at andelen nordmenn som bruker refleks i mørket nå er oppe i 40 prosent. Dette er en liten oppgang fra 2016 da refleksbruken var på 39 prosent.

– De siste årene har refleksbruken økt sakte, men sikkert. Men når kun 4 av 10 bruker refleks i mørket, så viser dette dessverre at det fortsatt er langt igjen, sier kommunikasjonssjef i Trygg Trafikk, Ann-Kathrin Årøen. 

Landsomfattende telling

I "den årlige refleks-tellingen" er Trygg Trafikk ute i alle landets fylker og teller faktisk refleksbruk blant nordmenn.

– Å ferdes i mørket uten refleks betyr i praksis å velge å være usynlig i stedet for synlig i møte med biltrafikk. Refleks er den eneste måten for fotgjengere å gjøre seg synlig i mørket, sier Årøen.

Det er i sentrumsgater refleksbruken er dårligst.

Bare 33 prosent av alle nordmenn bruker refleks i bygatene, mens 47 prosent bruker det langs landeveien. Trygg Trafikk advarer folk mot å tro at de automatisk er synlige i opplyste bygater.

– Du trenger refleks også i sentrumsgater. Lys fra butikker og kjøretøy tar så mye oppmerksomhet at du som fotgjenger i praksis blir nærmest usynlig uten refleks, forklarer Årøen.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no