6. des
Aktor Torstein Lindquister (foran) og forsvarer Stein Rønning i lagmannsretten
 
60-åring kjent skyldig også i ankesaken
Den 60 år gamle mannen som er tiltalt for å ha drept sin thailandske kone og stesønn i Kirkenes i august i fjor, er kjent skyldig av juryen i ankesaken.

Publisert: 01.sep.2017 13:49
Oppdatert: 23.okt.2017 11:24

Ankesaken startet i Hålogaland lagmannsrett i Tromsø tirsdag. Juryen kjente fredag mannen skyldig, melder NRK.

Bengt Ronald Hansen (60) sto tiltalt for å ha drept sin thailandske kone Pimsiri Songngam (37) og hennes tolv år gamle sønn, Petchngam Songngam, kalt Belt. De to ble skutt og drept på kloss hold med hagle natt til 29. august i fjor i familiens hjem i Kirkenes.

I Øst-Finnmark tingrett ble mannen dømt til 21 års fengsel for drapene. Han anket på stedet. Mannen har erkjent faktiske forhold, men formelt ikke erkjent straffskyld for drapene, siden han har hevdet han ikke husker selve skuddene.

Forsvareren har argumentert for lavere straffeutmåling på grunn av den delvise erkjennelsen, og fordi han hevder drapene ikke var planlagt i forkant.

Aktoratet er ikke overbevist om at Hansen ikke husker drapshandlingene. Dommen med straffeutmåling fra Hålogaland lagmannsrett kommer i løpet av 14 dager.

Dommerne i Øst-Finnmark tingrett festet ikke lit til mannens forklaring om at han bare ville skremme henne ved hjelp av hagla.

– Drapene må betegnes som rene henrettelser, da de to befant seg på et rom uten fluktmuligheter og tiltalte skjøt dem begge i hodet med en hagle, heter det i tingrettens dom.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no