16. nov
AVGANGSKLASSEN: På bildet, ikke i rekkefølge, er: Grete Haagenrud (født Bugge), Roald Mentyjærvi, Vilgunn Falch (født Halvorsen), Erna Pettersen, Fredrik Lebesby, Gunnar Sørensen, og Karin Schia (født Tunstad). Av de som kom til Kirkenes i år mangler Karin Danielsen (født Larsen) og Sissel Sildnes (født Vorren) på bildet.
 
60-årsjubileum for russekullet - kanskje for siste gang
Ni av femten 78- og 79-åringer i avgangsklassen fra 1957 møttes i Kirkenes under Kirkenesdagene. Kanskje en sluttspurt for jubileumstreffene - men litt av et treff!

Publisert: 04.aug.2017 16:01
Oppdatert: 23.okt.2017 11:23

Gunnar Sørensen og Karin Schia var begge født i 1938. Gunnars far het Ole Sørensen og hadde snekkerforretning, og moren hans het Karen Sørensen.

Karin Schia var født Karin Tunstad, datter av sportsbutikkeier Harald E. Tunstad og Tulla Tunstad.

Felles har de at de var to av et russekull på Kirkenes kommunale høyere allmennskole i det herrens år 1957. Og den klassen har absolutt holdt sammen siden da.

- Vi var bare 15 stykker i russekullet da. Skolen var så ny. Det lave tallet har nok gjort det lettere å samle hele klassen - og så har noen av oss vært nære venner også utenfor skolen, sier Karin.

De to klassekameratene mener den første samlingen var i Kirkenes i 1977.

- Så har vi samlet oss hvert tiende år, omtrent. Etter hvert som vi ble eldre ble vi enige om å møtes hvert femte år. Vi har samlet oss andre steder i landet, men vi har foretrukket Kirkenes, sier Gunnar.

Oppegående

Dette året måtte det bli Kirkenes. For dette er kanskje siste gang avgangsklassen samles.

- Vi nærmer oss jo 80 år, hele gjengen. Det er ikke sikkert det blir siste gang. Men det er sannsynligvis det, kommenterer Karin.

- Jeg tror ikke det er så mange andre klasser rundt om i landet som har drevet med gjenforeninger i så lang tid. Vi begynner å merke at alder og slitasje gjør sitt innslag. Men vi er rimelig oppegående, sier Gunnar med et smil.

Og stemningen er på topp blant avgangskullet 1957. Da de først skulle møtes til skikkelig jubileum, var Kirkenesdagene et selvsagt tidspunkt. Der er den store folkemengden et av de virkelig store trekkplastrene.

- Vi treffer masse kjente på Kirkenesdagene. Det er stadig folk vi støter på når vi går ute, sier Gunnar.

Utbygging

Klassekameratene merker at det har gått noen år siden de gikk på skole i Kirkenes. Det merkes først og fremst på hvor mye byen har blitt bygd ut.

- Min eldste datter, som nå er 54-55 år, er født på sykehuset på Prestøya. En av mine fettere bygde første huset i klyngen der sykehuset kom. Nå har de bygd ut Prestefjellet, de bygger ut Skytterhusfjellet, og sykehuset flytter, sier Gunnar.

Moderat festing

Det blir selvfølgelig tid til festing, om enn av det moderate slaget. Og gjenforeningskomiteen har lagt opp til et innholdsrikt program også utenom festivalen.

- Denne gangen har vi vært en hel dag i Neiden, inkludert en liten tur over til Finland. Så har vi planlagt å reise oppi Jarfjord på lørdag. Vi bor også på Sollia nå, nevner Karin.

- Så blir det en jubileumsmiddag. Der regner jeg med at det konsumeres litt vin og forskjellige ting, legger Gunnar til.

- Vi har det hyggelig, sier Karin.

- Vi har det veldig hyggelig, slår Gunnar fast.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no