18. okt
VESTLEIREN: Slik så det ut på Ankomstsenter Finnmark forrige uke.
 
66 flere til Vestleiren
Nå er det rett under 150 beboere i Ankomstsenter Finnmark.

Publisert: 02.feb.2016 11:34
Oppdatert: 23.okt.2017 11:00

66 asylsøkere ankom Kirkenes fra andre deler av landet mandag, forteller mottaksleder Kent Richard Witzøe ved Hero Mottak på Vestleiren.

Ankomstsenter Finnmark på Vestleiren hadde fra før av 82 registrerte beboere. Dermed er det nå 148 personer som er registrert som beboere.

Samtidig jobber mottaksbedriften Hero fortsatt med de varslede oppgraderingene i leiren.

- Vi er omtrent halvveis med de fysiske endringene. Så langt har vi ferdigstilt én brakke med 70-80 plasser, og vi jobber med en til. Så planlegger vi å fjerne vegger i fellesareal for å gjøre dem større, forteller Witzøe.

Mattilbudet skal ha blitt mer variert, med mer frukt og grønt, og i løpet av uka håper Witzøe at de har bedret internett-tilgangen i leiren. De jobber også med å få inn flere TV-apparater og TV-kanaler.

Hero kartlegger mulighetene for en kiosk som er oftere åpen, og kjører beboere ned til Kirkenes så de får handlet, ifølge Witzøe.

Ankomstsenter Finnmark har vært et åpent mottak siden forrige uke. Det har gjort at flere asylsøkere har valgt å dra til private hjem i stedet. Witzøe har ikke full oversikt over hvor mange som har benyttet seg av den muligheten idet SVA tar kontakt.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no