14. okt
8. MARS: 70 mennesker trosset det sure været og glatte føret og gikk i 8. mars-tog i Kirkenes. "Forsvar abortloven - Nei til reservasjonsrett" var hovedparole.
 
70 gikk 8. mars-tog
Forsvar abortloven, nei til reservasjonsretten var hovedparolen.

Publisert: 08.mar.2014 15:35
Oppdatert: 23.okt.2017 10:37

Kirkenesgatene var glatte og været ruskete, men det hindret ikke 70 kvinner og menn til å gå i 8. mars-tog lørdag. Togavgangen var i 14-tiden fra torget i Kirkenes etter en appell fra kommunestyrerepresentant Camilla Svegaard (H).
- Dette er en moralsk pekefingerrett og ingen reservasjonsrett, sa Svegaard i appellen og høstet applaus fra de frammøtte.
- Saken har to sider og ståsteder. På den ene er det legene som av samvittighetsgrunner henvisere jentene, på den andre er det jentene selv som er i en sårbar situasjon og deres rett til å bestemme over egen kropp. Dette går utover jentene og det er legens private moral som må vike. Det er pasientene og ikke legene selv som skal stå i sentrum. Kvinnene skal møtes med respekt - ikke fordømmelse, sa Svegaard.

Etter toget fra torget, ned gågata, til legesenteret og tilbake igjen, samlet tog-deltakerne og andre på Ritz, der det ble holdt flere appeller og underholdt med sang fra scene og bord.

Appelene ble her holdt av kommunestyrerepresentant Stian M. Celius (V), som høstet applaus da han sa at Sør-Varanger er en reservasjonsfri kommune, Laila Søndrol fra Øst-Finnmark politidistrikt snakket om politiets vold i hjemmet-kampanje "Leker med ilden", tidligere politiker i Sør-Varanger, Kari Moan drodlet litt om reservasjon, reservering og servering og Natalia Pedersen fra Norsk Folkehjelps Kjerringhjelp snakket om deres arbeid for kvinner som er utsatt for vold i hjemmet. "Andreassen sine" underholdt, før de frammøtte selv sang.
Les mer fra 8. mars-markeringen i Sør-Varanger i tirsdagsavisa.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no