22. okt
VEIPENGER: 70,3 millioner kroner brukes til opprusting av fylkesvei 885 i Pasvik i 2016, hvis fylkesrådmannen får det som han vil.
 
70,3 millioner kroner foreslås til fylkesvei 885
Veipenger til Pasvik behandles av fylkets hovedutvalg for kultur og samferdsel torsdag.

Publisert: 17.feb.2016 10:13
Oppdatert: 23.okt.2017 11:01

Tilsammen foreslår fylkesrådmann Øystein Ruud å gi 330 millioner kroner til drift, vedlikehold og investeringer på fylkesveiene for 2016.

To milliarder

Fylkesvei 885 i Pasvikdalen er en av veistrekningene fylkeskommunen satser på, heter det i en pressemelding fra Samferdselsavdelingen. De 70,3 millioner kronene skal brukes til fortsettelsene av vedlikeholdet av veistrekningen, folkemunne kalt «Norges dårligste vei». I tillegg til pengene Pasvik får, så får fylkesvei 98 Tana-Ifjord-Lakselv 78,5 millioner kroner og fylkesvei 890 med 45,4 millioner kroner.

Totalt ble det i 2013 registrert et samlet behov på over to milliarder kroner for å fjerne forfallet og gjøre nødvendige oppgraderinger på fylkesveinettet i Finnmark.

I inneværende periode er det satt av 450 millioner kroner. Det er et behov for 350 millioner kroner for å stoppe forfallet på fylkesveiene. I 2016 er det satt av 330 millioner kroner.

– Dekkestandarden er mange steder svært dårlig og forringelsen øker. Dette medfører nedbryting av selve veikroppen, redusert bærevne og et ytterligere forfall av fylkesveinettet, sier fylkesrådmann Øystein Ruud.

For Pasviks del så sier Kurt Wikan, som lenge har engasjert seg for en utbedring av standarden på fylkesveien gjennom Pasvik, sier at det aldri blir nok penger som bevilges.

– Men det blir en god fortsettelse på det gode arbeidet som startet i fjor, sier han.

Drift

Den største potten går til drift av veiene. 214 millioner kroner skal brukes til brøyting, lapping av hull og vegetasjonsrydding på veinettet. Videre satses det med 62 millioner kroner til veivedlikehold. Dette inkluderer 37 kilometer ny asfalt fordelt utover i fylket. Det er planlagt investeringer for totalt 53 millioner kroner.
Forslaget fra fylkesrådmannen skal behandles av Hovedutvalget for kultur og samferdsel som har møte i Alta i dag, torsdag.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no