17. okt
JAKOBSNESRØTTER: Programleder Tom Stiansen og vinnerav 71 grader nord, Christer Basma til høyre. Christers far, Lind, er fra Jakobsnes
 
71-grader nordvinner med jakobsnesrøtter
Christer Basma, som nylig vant kjendisvarianten av 71 grader nord på TV Norge, har sterke røtter i Sør-Varanger.

Publisert: 10.mai.2013 09:44
Oppdatert: 23.okt.2017 10:43

Evelyn Olsen Lid på Ytre Lid ved Jakobsnes har iår fulgt godt med på raealityserien Kjendis 71 grader nord på TVNorge.

- Jeg synes det er en fin serie, men når det iår var med en deltaker med røtter på Jakobsnes, fulgte jeg selvsagt ekstra godt med, forteller hun.

Og hun jublet da Christer Basma gikk helt til topps i konkurransen og kunne motta pokal og premier, deriblant en bil på Nordkapp.

Faren

Det er faren til Christer Basma, Lind Basma, som er fra Jakobsnes. Han flyttet sørover i ung alder, men Evelyn husker han godt som en sprek idrettsmann.

- Bestefaren til Christer, Bjarne Basma, husker jeg også godt som skihopper og flink fotballspiller, så kanskje det er genene herfra som gjorde ham til en så dyktig fotballspiller, smiler hun.

41 år gamle Basma var en solid høyreback, som fikk med seg førti landskamper. Stabæk og Rosenborg var de viktigste klubbene for ham som aktiv fotballspiller

- Ekstra artig for oss på Jakobsnes, samtidig som jeg synes det er litt viktig for oss lokalpatrioter å fortelle resten av lokalsamfunnet at en av «våre» vant hele konkurransen.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no