10. des
 
710 000 flyktningkroner til sikkerhet for eldre
Kommunestyret vedtok onsdag å sette av 710 000 kroner til oppgradering av sykesignalanleggene på Prestøyhjemmet og Wesselborgen.

Publisert: 01.okt.2016 14:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:09

Pengene lå opprinnelig på en såkalt memoriakonto som tidligere ble brukt til et prosjekt med bygging av flyktningbolig i Nisseveien i Bjørnevatn i 2014. Der ligger det ubrukte lånemidler. Fra før av har kommunen brukt rett under en million fra samme konto på å skaffe bergvarme og el-kjele til Bugøynes skole.

Denne gangen går pengene til å sette inn nytt kommunikasjonssystem på de to ovennevnte eldrehjemmene. Der kan beboerne ringe etter hjelp fra rom, bad og seng, men systemene er utdaterte og kan ikke repareres videre.

På Prestøyhjemmet haster det:

- Dersom en feil oppstår vil ikke sykesignalanlegget og dect-telefonien fungere, noe som vil redusere sikkerheten til beboerne, og en vil ikke kunne gi forsvarlige tjenester. Beboere vil ikke kunne tilkalle hjelp fra rom/seng, og ansatte vil ikke kunne tilkalle bistand på en enkel og rask måte dersom et uhell skjer eller akutt sykdom oppstår, for eksempel tilkalle hjelp ved hjertestans der de ikke kan forlate pasienten, står det i utredningen fra Prestøyhjemmet. De ser for seg at de må ha ekstra ansatte på alle avdelinger om det skjer feil.

Wesselborgen setter det ikke såpass på spissen, men konstaterer også at anlegget må skiftes ut.

Kommunestyret var enstemmige i avgjørelsen.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no