14. okt
BEGRUNNELSE: Leder for eiendomsskattenemnda i Sør-Varanger kommune, Erik Henneli (H) sier det er mange som har gode begrunnelser på klagene de har sendt inn.
 
80 prosent fikk medhold
Rundt 80 prosent av de som har klaget på eiendomsskatten har fått medhold. Det opplyser leder for eiendomsskattenemnda i Sør-Varanger kommune, Erik Henneli.

Publisert: 25.jun.2015 17:25
Oppdatert: 23.okt.2017 10:52

- Vi mottok rundt 850 klager. Alle klager er ikke ferdigbehandlet, men generelt kan jeg si at mange klager har vært reelle og med gode begrunnelser. De 80 prosentene har fått medhold på noe, men ikke på alt. Noen få som har klaget har fått avslag, fordi det ikke var berettiget, men generelt har det vært fornuftige og gode begrunnelser, sier Henneli (H).

Ikke oversikt

Prosjektleder Ellen Mari Lindkvist for eiendomsskatt i Sør-Varanger kommune, sier at de ennå ikke har full oversikt over hvor mye penger kommunen vil ta inn på eiendomsskatt.

- Vi er ikke ferdige med behandlingene av klagene og har ennå ikke startet behandlingen for Sydvaranger gruve og andre store bedrifter, så før vi har gjort det vil vi ikke ha en slik oversikt, sier Lindkvist.

Ifølge konstituert rådmann, Nina Bordi Øvergaard, har kommunen budsjettert med 51 millioner kroner i eiendomsskatt for 2015.

- Prognosen for halvåret tilsier at budsjettmålet vil oppnås for 2015, sier hun.

Taksering til høsten

For de som har klaget og krevd ny gjennomgang og taksering, så vil dette bli samlet opp og en ny runde vil bli gjennomført til høsten. De klagene som avslås går automatisk til klagenemnda for ny behandling.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no