5. des
BLIR MER: Snøen har lagt seg, men arbeidet er ikke over på E105. Det kommer blant annet lysstolper langs veien, og en bussløyfe skal klargjøres. (Foto: Randi F. Andreassen)
 
80-sonen snart tilbake
Når arbeidet på E105 er ferdig, kommer 80-sonene tilbake. Det skjer i løpet av november.

Publisert: 16.okt.2013 13:30
Oppdatert: 23.okt.2017 11:26

- Det kan ikke være lenge før noen av områdene har fått normal fartsgrense, sier Knut Busk, seksjonsleder for investeringer i Statens Vegvesen.

Busk kan ikke si om det blir 80-grense på hele den nyasfalterte strekningen. Men det skal i alle fall ikke være 50 kilometer i timen der når arbeidet er omme.

De riktige fartssonene vil det være på plass før desember. Busk regner nemlig med at arbeidet blir ferdig i løpet av november.

- Det vil være noe arbeid i november, men ikke resten av vinteren, sier han.

Hindrer ikke

Frosten som har kommet skal ikke ha noe å si for arbeidet som gjenstår, ifølge Busk. Det som hindres er å få lagt markeringsstriper på veien. Men de som bekymrer seg for veimarkeringene trenger ikke å bekymre seg altfor lenge. Brøytestikkene kommer nemlig på plass ganske snart.

Som tidligere skrevet er det mindre restarbeid som gjenstår på E105 mot Storskog. Bussløyfa ved Gapahuken skal ordnes, før lysene langs veien også kommer på plass. I tillegg skal dammen ved Pikevannsbekken senkes, slik at det blir orden på problemene med vannrørene der.

Har overtatt

Statens Vegvesen overtok offisielt E105 fra entreprenøren idag. Dette tross at det gjenstår noe arbeid. Grunnen er at Vegvesenet skal stå ansvarlig for brøyting og vedlikehold av veien som den er.

- Vi mener at veien er klar nok til at vi kunne ta det ansvaret, sier Knut Busk ved Statens Vegvesen.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no