14. okt
VOLVO-SJEKK: Teknisk ansvarlig, Martin Edelman (til venstre) og manager Wilbert Verhoeven undersøker en Amazon før avreise til Nordkapp fredag morgen.
 
88 Volvoer rullet inn
Volvo er latin og betyr «Jeg ruller». Og det var akkurat det de gjorde, der den ene svenskproduserte veteranbilen etter den andre kjørte inn til Thon-hotellet i finværet torsdag kveld.

Publisert: 30.mai.2014 13:44
Oppdatert: 23.okt.2017 10:40

– Vi elsker våre Volvoer og har eksistert i 44 år. I løpet av denne tiden har vi vært både på mindre turer, både til Monte Carlo og andre steder i Europa, men også nordover. Dette er blant de større turene vi har vært på, sier Martin Edelman, som er teknisk sjef på turen.

Gamle biler

V44-foreningen i Nederland har totalt 6000 medlemmer. Felles for dem er at de elsker Volvo.
23. mai startet turen nordover; opp til Kiel, inn til Sverige, som Göteborg der Volvo-butikken ligger, til Finland, før de havnet i Kirkenes. Så er det Nordkapp, før turen går sørover igjen.
En av de som hadde den eldste bilen var Wim Sluis fra Utrecht. Han hadde en P1800-modell, 1970-modell. Selv er han 70 år.
– Både jeg og bilen stortrives. Jeg har hatt Volvo siden midten av 90-tallet. Denne har gått som en klokke siden en restaurering og er en sterk 44-åring, sier Sluis.
Etter noen gjestevisitter til Fiat og Mini fikk Sluis sin første Volvo midt på 90-tallet. Nå er de uadskillelige.
– Jeg har vært over hele verden med Volvoen min, sier Sluis.

Eldre

Men Volvo-eier Wim var ikke den som hadde den eldste Volvoen som besøkte Kirkenes og kjørte mot Nordkapp fredag morgen. Den eldste var en 444 fra 1957.
– I kolonnen er det både 444,544,Amazon 120 og 220, 144, P1800 og 240. Den siste er jo nesten for en nybil å regne, sier Edelman.
Han forteller om at flere biler hadde problemer fra start i Nederland.
– Det var mye vannfylling og oljefylling, men også noen akselbrudd og vannpumper som trengte en overhaling. Men utover det så har ikke turen ført til noen vanskeligheter med å gjennomføre. Vi er halvveis og ennå kan mye skje, sier Edelman.
Ikke er det bare medlemmer fra Nederland med i den 178 mennesker store kolonnen, som er fordelt på 88 Volvoer.
– Her er medlemmer både fra Belgia og Sør-Afrika, sier Edelmann.

9. juni

Den 9. juni skal Volvo-gjengen være tilbake i hjemlandet. Manager Wilbert Verhoeven blir varm om hjertet når han forteller om bilen.
– Hvorfor Volvo? Dette er en klassisk bil. Volvo har en spesiell rolle i Nederland. Veldig mange nederlendere kjører disse bilene. Derfor er det vel også naturlig at vi får stor oppslutning i vår forening.
Verhoeven er Volvo-frelst og har flere biler.
Ikke alle veteranbilelskerne var veteraner selv heller. Ronald van Ingen og Ariënne Doedes er fra en liten by i nærheten av hovedstaden Amsterdam. De har en 1975-modell 264 GL.
– Bilen er eldre enn meg, sier van Ingen og klapper Volvoen sin.
– Ja, jeg er veldig glad i den. Den bringer meg mye glede, sier han.
Bilene settes i bevegelse nordover. Teknisk leder, Edelman, har nok å gjøre.
– Mottoet vårt er; til slutt starter bilen. Det er et godt motto for en slik tur. Vi kommer gjerne tilbake.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no