8. des
DISTRIKTSPARTI: Senterpartiet og SV ville ha lavere terskel for å åpne Smålaksen barnehage i Neiden, men ble nedstemt. Ordfører Cecilie Hansen er skuffet.
 
Åpner ikke Smålaksen
Ordføreren skuffet over vedtak i kommunestyret.

Publisert: 19.nov.2014 15:44
Oppdatert: 23.okt.2017 10:45

Kommunestyret behandlet onsdag om barnehagen Smålaksen i Neiden skulle åpne igjen ettersom det nå var flere søkere. Saken var oppe i Utvalg for levekår mandag, og i innstillingen fra rådmannen het det at Smålaksen barnehage vurderes åpnet når kommunen får se behovet i forbindelse med hovedopptaket 2015/2016.

Nedstemt

Til kommunestyret onsdag la SV og Sp fram et felles forslag om å åpne barnehagen i Neiden når det forelå søknad om fem 100-prosentplasser, men ble nedstemt. Et barn under tre år telles som to plasser. Flertallet gikk inn for å åpne barnehagen med krav om minimum fem barn med 100 prosent plass, og ikke før august 2015.

– Vilje og behov

Dette er ordfører Cecilie Hansen (Sp) skuffet over.
– Vi i Senterpartiet har trua på Neiden som fremtidig og viktig boområde. Vi vet at det allerede er ønske og behov for barnehage i Neiden, underskriftskampanjen viser dette. Så det er trist at kommunestyret ikke viser handlekraft. Det ville vært et viktig og godt signal å sende til ildsjeler i Neiden som jobber aktivt med å få flere familier dit, sier ordføreren.
Hun mener det også blir vanskelig å rekruttere flere innbyggere når ting er usikkert.

– Det første småbarnsfamilier spør etter er barnehagetilbud og skole i nærmiljøet, sier Hansen.

Bosetting

Hun sier også at kommunestyret har vedtatt bosetting i distriktene, og at Neiden kan være et godt sted.
– Det kan sikre flere skoleelever og grunnlag for videre drift av skolen, men da trenger vi også en barnehage der, sier hun.
– Vi i Senterpartiet har trua på Neiden, og vi vil fortsette med å jobbe frem politiske virkemidler for å gjøre Neiden enda mer attraktiv for nytilflyttere og eksisterende innbyggere, sier Cecilie Hansen.

Familiebarnehage

Arbeiderpartiet fikk gjennomslag for å utrede kommunal drift av familiebarnehage i Neiden. Rådmannen sa i sin innstilling at så lenge Smålaksen barnehage er etablert i Neiden ser ikke rådmann det forsvarlig å etablere familiebarnehage «med de utgifter dette vil medføre både for privat eier og for å gi kommunalt tilskudd til drift av familiebarnehagen.»

Aps forslag ble vedtatt mot en stemme, uavhengig representant Agnar Jensen.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no