10. des
NØYE: ole-Gunnar Eriksen måler materialen nøye når han sitter ved høvelen.
 
Åpner sagbruk på Strand
Da Ole-Gunnar Eriksen på Strand mistet jobben på Sydvaranger gruve realiserte han en gammel drøm om å åpne sagbruk.

Publisert: 04.jun.2017 20:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:20

Eriksen er bergingeniør av utdanning, men har i mange år hatt en drøm om å livnære seg som snekker. Da var det ett å gjøre, kjøpe seg et sagbruk hjemme på Alstad på Strand. Bedriften heter Alstad sag og høvel AS.

- Det ser dårlig ut for framtiden for gruvedriften. Da ser det lysere ut for sagbruket. Etterspørselen er stor. Jeg er 59 år, har noen år igjen til jeg blir pensjonist og er glad i å jobbe, så da får man gjøre en innsats for å få muligheten til å jobbe.

Investerte

Ole-Gunnar og kona Angjerd investerte i en høvel til over 100 000 kroner. Sagbruket har kostet tilsammen 300 000 kroner. Penger de regner med vil være vel anvendelige for å få drift og god omsetning i sagbruket.

- Høvelen er den gamle modellen som Laftehallen hadde, kjøpt fra Svein Engebretsen, sier Eriksen som i tillegg til sagbruket nå også begynner å jobbe på E18 i Arendal.

- At det blir to uker på og to uker av på Sørlandet kunne ikke passet meg bedre. Bare tanken på å ikke ha noe å gjøre skremte meg. Jeg har alltid vært glad i å jobbe.

Vi treffer Ole-Gunnar og sønnen Sindre (16) på eiendommen på Strand. De har vært tidlig oppe for å begynne å skjære i tømmeret.

- Vi får tømmer fra FeFo. Totalt 300 kubikk er bestilt i år. Det er mer der det kommer fra. Og dette er det beste materialet til reisverk.

Lager «Alt»

Eriksen har lært det meste av det han kan innen sagbruk av sin far, som selv var snekker. Litt kurs har han også gått. Nå lager Ole-Gunnar alt på bestilling; terrassebord, garasjer, tilbygg, badstuer, badestamp og hytter.

Og så er det jo alltid noe som skal restaureres. Og kan lage alt det folk trenger til å bygge et hus. Et litt lengre prosjekt er også underveis, en elvebåt.

- Vi lager det meste. Det er tømmer nok dit det kommer fra, sier Ole-Gunnar.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no