9. des
IKKE LOV: ProData og sjef Sixten Indbjør åpnet tirsdag denne uken, men uten lov fra både Arbeidstilsynet og kommunen. (Arkivfoto: Håvard Mækelæ).
 
Åpnet uten tillatelse
I tirsdagsavisa skrev avisa om åpningen av ProData i gamle Rema-bygget. Dette har de gjort uten tillatelse.

Publisert: 25.sep.2016 17:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:09

I et brev avisa har fått innsyn i, viser det seg at ProData AS som denne uken åpnet i gamle Rema-bygget i Havneveien har fått varsel om avslag fra Arbeidstilsynet på søknad om drift.

Eier av bygget, Kirkenes Trelast Eiendom AS, har 15. september mottatt varsel om avslag fra Arbeidstilsynet om å endre driften i bygget fra dagligligvarehandel til utsalg av kontor- og datautstyr, grunnet manglende opplysninger.

Konsekvenser

Arbeidstilsynet bekrefter at søknaden er avslått og at drift i bygget ikke er tillatt.

- Jeg har fått høre at bedriften nå har åpnet, uten at de har fått tillatelse. Vi er i gang med å vurdere alvorlighetsgraden av dette, og hvilke konsekvenser det skal medføre, forteller saksbehandler Alf Bratteng i Arbeidstilsynet.

I avslaget fra Arbeidstilsynet minner de om at igangsettelse av byggningsarbeid til den nye virksomheten heller ikke kan gis fra kommunen før tillatelse er i orden.

Saksbehandler i kommunen Trond Marthinussen opplyser at Sør-Varanger kommune har mottatt en søknad fra Kirkenes Trelast Eiendom AS i juli om å få endre drift, men at denne ikke er behandlet.

- Kommunen kan ikke gi tillatelse før Arbeidstilsynet har godkjent driften, sier Marthinussen.

Miste ansvarsretten

Plan og utviklingssjef i kommunen, Håvard Lund, sier at det er ansvarlig søker, i dette tilfelle Kirkenes Trelas AS, som har ansvar for at tillatelser er i orden.

- Vi er kjent med at ProData har gjort ombygginger og også åpnet sin butikk i Havneveien 1, og at de ikke har tillatelse. Eieren av bygget vil i første omgang bli påmint om at papirene ikke er i orden, og i verste fall kan de miste ansvarsretten over bygget, sier Lund.

ProData-sjef Sixten Indbjør vil ikke kommentere saken og henviser avisa til Kai Blix Iversen i Kirkenes Trelast AS. Det har ikke lyktes oss å komme i kontakt med Iversen. Kafè Visit i samme bygg, har fått innvilget kafèdrift av både Arbeidstilsynet og kommunen.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no