8. des
STASJONSSJEF: Hans Møllebakken.
 
Åtte siktet for narko
Politiet er ferdige med å etterforske en drøss narkotikasaker fra helga.

Publisert: 22.okt.2014 18:00
Oppdatert: 23.okt.2017 10:44

Politiet melder at de har etterforsket og oppklart sakene knyttet til de mange narkoarrestasjonene i helga.

- Det mangler kun at Kripos skal analysere og veie nøyaktig mengde. Det har blitt beslaglagt til sammen omtrent 150 gram amfetamin og 12 gram heroin, pluss noen piller som Kripos også må analysere, forteller politistasjonssjef Hans Møllebakken.

Til sammen åtte personer ble narko-siktet i Sør-Varanger over helga: Én fra flyplassen, fire i forbindelse med to stansede biler, og tre fra en privatadresse i Kirkenes. Ingen av de siktede er varetektsfengslet.

- Nå går sakene til domstolen etter hvert, sier Møllebakken. Han henviser til påtalemyndigheten når det gjelder spørsmålet om hvilken straff de siktede eventuelt kan vente seg.

Elleve arrestasjoner

Det var i fire-tida natt til søndag at politiet stanset en bil med tre personer i Sør-Varanger. Alle tre ble pågrepet, to ble mistenkt for ruskjøring, og det ble gjort narkobeslag. Politiet fant også informasjon i bilen som førte til syv pågripelser til i Vadsø og Sør-Varanger.

Mandag formiddag ble enda en person pågrepet på Kirkenes lufthavn.

- Vedkommende ble pågrepet inne på flyplassterminalen umiddelbart etter ankomst Kirkenes da en politimann på privat reise observerte at personen åpenbart var ruset på narkotika, sier Møllebakken.

Flypassasjeren erkjente ifølge ham å ha omtrent 200 gram marihuana i bagen da vedkommende ble konfrontert. Men stasjonssjefen påpeker at denne personen ikke har noe å gjøre med de andre narko-arrestasjonene i helga.

Bil-søk

Opprinnelig meldte SVA om at det ble gått manngard i området for å se om mannen arrestert på lufthavna hadde kastet fra seg noe. Det var en misforståelse: Dette søket ble gjort i forbindelse med bilen som politiet stoppet natt til søndag.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no