23. okt
BENT HØIE: Her på Høyres årsmøte i Kirkenes i 2015.

Foto: Håvard S, Mækelæ
 
Høie ble advart i 2015 om farer ved operatørbytte i luftambulansen
Det regjeringsoppnevnte Akuttutvalget pekte på risikoen ved operatørbytte i luftambulansetjenesten allerede i 2015. Alta Frp krever nå at det ryddes opp.

NTB
Publisert: 11.mai.2018 10:48
Oppdatert: 11.mai.2018 11:01

«Offentlig drift av den operative luftambulansetjenesten bør utredes», var rådet helseminister Bent Høie (H) fikk av Akuttutvalget i desember 2015, ifølge Klassekampen.

Rapporten viste til «en fare for at operatørbytte ved inngåelse av nye kontrakter bryter en god samhandling som er opparbeidet mellom operatør og helseforetak gjennom flere år.»

Den siste uka har akuttberedskapen i Norge vært svekket fordi ambulansefly har stått på bakken. Krisen i luftambulansetjenesten oppsto i kjølvannet at det britiskeide selskapet Babcock SAA vant kontrakten om å drifte tjenesten over Lufttransport.

Leder i Alta Frp, Odd Erling Mikalsen, kaller situasjonen kritisk.

– Bent Høie må ta ansvar og rydde opp i kaoset. Det er fullstendig feil å sette pris framfor kvalitet, slik en har gjort i valget av ny tjenesteleverandør.

Høie viser til at utvalget la fram en omfattende utredning med over hundre forslag til tiltak. Han sier også at kvaliteten på tjenesten blir hevet gjennom konkurranseutsetting.

– Til nå har vi derfor vurdert at dette ikke er en kompetanse spesialisthelsetjenesten bør bygge opp på egen hånd. Helsetjenesten er nødvendigvis ikke de beste til å drifte et flyselskap, sier han.


 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no