23. okt
Venstres André Skjelstad åpner for at Finnmark, men også Troms, kan slippe tvangssammenslåing, men da må de nøye seg med færre oppgaver enn de andre fylkene
FOTO: Terje Pedersen / NTB scanpix
 
Aftenposten: Venstre snur – åpner for at Finnmark kan fortsette alene
Dersom stortingsflertallet lar Finnmark slippe sammenslåing, mener Venstre fylket må belage seg på en fremtid med færre oppgaver enn de øvrige fylkene.

NTB
Publisert: 21.aug.2018 16:48
Oppdatert: 21.aug.2018 17:06

– Hvis konsekvensen blir at Stortinget lar Finnmark få stå alene og fortsette som eget fylke, kommer vi ikke utenom at generalistprinsippet må fravikes, sier Venstres kommunalpolitiske talsperson André N. Skjelstad til Aftenposten. Prinsippet, som innebærer at alle fylker skal ha de samme oppgavene, har vært en forutsetning for regionreformen.

Venstre har lenge kjempet for et sterkt regionalnivå og var sammen med KrF, Høyre og Frp med på å vedta det nye regionkartet i fjor sommer.

Nå frykter Skjelstad og partiet at hele regionreformen kan ryke. Mandag satte kommunalminister Monica Mæland (H) sammenslåingen av Troms og Finnmark på vent. Ingen av de to fylkene vil sitte i fellesnemnda som skal bygge det nye storfylket.

– Hvis Stortinget gjør om på vedtaket om regionreform, kan det bli en løsning at Finnmarkfår fortsette alene. Hvis Finnmark skal stå alene, så vil også det nødvendigvis gjelde Troms, sier Skjelstad.

– For Venstre vil det være uaktuelt å stanse en oppgaveoverføring til fylker som Trøndelag, Viken og Vestland, bare fordi Finnmark får fortsette som eget fylke, fortsetter han. Skjelstad mener i så fall generalistprinsippet bør fravikes for begge de nordligste fylkene.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no