21. okt
GÅR TIL SKOLEN: Frida Bjørklund, (7 år), Sofie Kildemo (9år), William J.G Sjølund (9år) og Jesse W. Nilsen (9 år) er alle med i kampanjen «Aktiv til skolen».
 
Aktive til skolen
Bjørnevatn skole har det siste året hatt økt fokus på fysisk aktivitet til sko-len. Det markerer de med kampanjen «Aktiv til skolen» i september, hvor skolebarn oppfordres til å gå eller sykle til skolen.

Publisert: 11.sep.2017 17:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:24

Stadig dokumenteres det at vi er i mindre aktivitet enn tidligere. Det fikk Sofie Heitmann Hansen, som er fysioterapeut ved Bjørnevatn skole, til å tenke. Hennes arbeidsområdet er forebyggende og behandlende tiltak i skolen, og i den forbindelse tok hun initiativ til kampanjen «Aktiv til skolen».

Kampanjen går hovedsakelig ut på å motivere skoleelevene til å være mer aktive til og fra skolen.

– Det finnes mange liknende kampanjer for oss voksne, men ikke så mange for barn. Så da tenkte jeg hvorfor ikke gjøre en slik kampanje rettet mot elevene som sitter store deler av dagen. For mange vil noe sånt utgjøre en stor forskjell. Noen er aktive hver dag, men vi prøver å nå de som ikke er det i like stor grad, sier Heitmann Hansen.

Konkurrerer klassevis

På fredag markerte skolen kampanjen i forbindelse med «Verdens Fysioterapidag», hvor elevene som har vært aktive til skolen fikk en liten oppmerksomhet.

– Fokuset på verdens fysioterapidager at bevegelse er helsebringende, så da følte vi at det var passende å koble kampanjen opp mot verdensdagen. Da fikk elevene som har vært aktive på vei til skolen en oppmerksomhet i form av en refleks, forteller fysioterapeuten.

Kampanjen er lagt opp til at elevene kan konkurrere mot hverandre klassevis. Den klassen som i løpet av september måned har vært aktiv tolv ganger vinner en premie.

– De får en felles premie, så alle belønnes. Klassen som vinner får en klassetime som de kan bruke til hva de vil, sier Heitmann Hansen.

Ifølge Heitmann er engasjementet stort blant elevene. Samtidig legger hun vekt på de mange fordelene som kom-mer ved fysisk aktivitet.

– Fysisk aktivitet er viktig for vekst og utvikling. Det skjer også mye læring på veiene, og elevene er sosiale med hverandre. Vi kan også si at det blir mer trafikksikkert ved at det blir færre biler på veien inn mot skolen, sier hun.

Prosjekt

Det siste året har Heitmann vært en del av et prosjekt kommunen har, som innebærer å være tilstede som fast fysioterapeut ved skolen. Kommunen har gjennom prosjektet satt inn ekstra ressurser for å stimulere fysisk aktivitet.

Ifølge avdelingsleder for fysioterapitjenesten i kommunen, Anita Pettersen Henninen. er dette et prosjekt man håper å kunne spre til andre skoler også.

- Det er et begynnende prosjekt, som kan spres rundt om på andre skoler. På sikt er målet å få en fysioterapeut med liknende kampanjer. Nå arbeider vi med å definere roller og arbeidsoppgaver en fysioterapeut skal ha på en skole. sier Henninen.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no