9. des
NYTT PROSJEKT: Det er Aktivhus Gruppen som nå skal dra igang butikkbygging på Skytterhusfjellet. (Arkivfoto: Martin Gramnæs).
 
Aktivhus bygger butikk
Tar over stafettpinnen etter Coop på Skytterhusfjellet.

Publisert: 21.jan.2015 16:04
Oppdatert: 23.okt.2017 10:47

Etter mye om og men mistet butikkjeden Coop byggetillatelsen på Skytterhusfjellet i fjor høst. Nå er det Aktivhus Gruppen som skal etablere butikk på tomta.

Begynner til sommeren

Eiendomskonsulent Ellen Mari Lindquist forteller at det er Aktivhus Gruppen som nå sitter på byggetillatelse på tomta. Firmaet jobber fra før med leilighetsprosjektet Skytterhustunet i samme område.

- Aktivhus har byggefrist innen 1. juni i år, og i henhold til reguleringsplan, skal det bygges butikk der, forteller hun til avisa. Partner i Aktivhus Gruppen, Rune Ulvang, bekrefter planene, men kan ikke si hvilken butikkjede som skal inn.

- Dette er noe vi jobber med, kommenterer han.

Butikkrot

Sør-Varanger Avis har skrevet mange saker om butikkplanene på Skytterhusfjellet. Kommunen etterlyste informasjon om hvordan prosjektet gikk, mens Coop mente de ikke hadde mottatt rammetillatelse, og da heller ikke startet bygging. Det hele endte med at prosjektet, - som hadde ligget i støpeskjeen siden 2008, rente ut i sanden. Da kommunen først meldte om tilbaketrekking av byggetillatelse, ønsket Coop-direktør, Jan-Ivar Alsén å få til en dialog med kommunen. Han ble veldig skuffet da han mottok den endelige avgjørelsen.

- Vi må bare ta det til etterretning, men jeg er skuffet, sa han til avisa i høst. Kommunen på sin side mente saksbehandlingen har vært tilsvarende som i andre tildelingssaker, og kunne ikke se at man har handlet urimelig i denne saken. Nå er det altså en ny aktør på plass, som må stikke spaden i jorda innen 1. juni.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no