12. des
TIDLIG TRENING.:Tidlig på morgenen har Eva Wiik Olsen kommet seg opp på sykkelsete og startet treningen. (Begge foto: Jørn Fossmo).
 
Alder ingen hindring
89-årige Eva Wiik Olsen trener flere ganger i uken og er et levende bevis at alder ikke trenger være noen hinder for trening. Hun er trolig Kirkenestrimmens eldste medlem.

Publisert: 03.mar.2017 22:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:16

Programmet er lagt opp av instruktørene på treningssenteret. Daglig leder av og eier i Trim Kirkenes Kurt Nilsen sier at hun følget programmet til punkt og prikke og trenger ingen personlig trener.

Skjøtter treningen selv

- Jeg trener 45 minutter hver gang, først sykling, så styrketrening og avslutter med romaskin. Det kjennes godt å yte litt. Legene sier at jeg har bare godt av dette. Treningen gjør med i bedre form. Det kjenner jeg på meg. Jeg trives med å trene, og humøret blir bedre av å være her, forteller hun.

Før gikk hun i bassenget og svømte. Men for noen år siden var hun på besøk hos sin søster på Sømna. Der kom hun i kontakt med en fysioterapeut som fikk henne på tanken om å begynne å trene styrke og kondisjon.

Nesegrus imponert

Nilsen og forteller at han er nesgrus imponert over Wiik Olsen og de andre voksne damene som bruker treningssenteret regelmessig.

- Disse voksne damene legger ned mye energi i treningen. og har stor treningsglede. Hver og en er som en solstråle når de kommer inn døra. Dessutene har de stor omsorg for hverandre og er flink med å inkludere nye. i ser at at de har framgang i og utbytte av treningen. Her er det mange tøffe damer, sier han.

Han legger til at de forsøker å holde seg oppdatert på trening også for de eldste medlemmene og understreker at det er ingen tvil at trening har en positiv helseeffekt.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no