7. des
BEVISET: Harald Blindheim fikk sitt båtførerbevis i en alder av 79 år. Bernt Nilsen stilte gjerne opp som bevisutdeler. (Foto Norsk Test)
 
Alder ingen hindring for båtførerbevis
78 år gamle Harald Blindheim fra Ålesund bestemte seg for å ta båtførerbevis - og det klarte han. Men i statistikken så er det de unge som nå tar båt...

Publisert: 18.apr.2015 13:00
Oppdatert: 23.okt.2017 10:50

Statistikken over hvor mange som tok båtførerprøven i 2014 viser en stor økning, men det er kun blant de som er omfattet av den obligatoriske ordningen. For de som er født før 1980 så er det dessverre en nedgang i hvor mange som tar båtførerbeviset. Harald Blindheim fra Ålesund er et hederlig unntak. I en alder av 78 år valgte han å ta båtførerprøven - og besto med glans, skriver kirkenesbedriften Norsk Test as i en pressemelding.

Spesielt

- Det er ikke hver dag vi får inn kandidater som er så godt opp i årene, så dette var så spesielt at vi mente han burde får en oppmerksomhet, sier Bernt Nilsen, daglig leder i Norsk Test.

Norsk Test as utsteder båtførerbevis, og administrerer ordningen, på vegne av Sjøfartsdirektoratet. Også sjøfartsdirektør Olav Akselsen er imponert over innsatsviljen til Harald Blindheim og hans ønske om å få best mulig kunnskap for å være sikker på sjøen.

- Når vi ser at de eldste båtførerne nå i mindre grad enn før tar båtførerprøven, så var det veldig kjekt å høre om denne mannen. Vi har hele tiden anbefalt alle som skal ut i båt å skaffe seg kompetanse i form av båtførerbevis, og dette er et godt bilde på at alder ikke er noen hindring, sier Akselsen.

Ny lærdom

På vei til fritidsbåtkonferansen i Haugesund la Nilsen turen innom Ålesund for å hilse på mannen og overrekke en liten oppmerksomhet fra Norsk Test og Sjøfartsdirektoratet.

- Selv for en som har seilt på sjøen i mange år var det veldig bra å få oppfrisket gamle kunnskaper og sannelig lærte jeg ikke litt nytt også, sier Harald Blindheim som nå er 79 år gammel med et glimt i øyet.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no