6. des
GAVER: Det ble mange gaver og godord til Alfred og foreldrene Camilla Tobiassen og Jeff Olson. (Foto: Yngve Grønvik)
 
Alfred ble innbygger nummer 10 000
Alfred Olson fra Utnes ble født 4. mars. Da visste ingen at han var innbygger nummer 10 000. Da Bolystprosjektet presenterte gutten var det med store gaver og fine ord. Og Arve Tannvik lovte å stille som barnevakt.

Publisert: 14.jun.2013 19:17
Oppdatert: 23.okt.2017 10:51

Camilla Tobiassen og Jeff Olson fra Utnes i Pasvik fikk innbygger nummer 10 000 i mars, men det visste ingen da. Næringhagen satte Statistisk Sentralbyrå i gang med å finne ut hvem nummer 10 000 kunne være og stor var gleden da svaret kom.

Barnevakt

- Dette er en stor begivenhet, vi trenger sånne puff. Og spesielt artig at Alfred har sånne positive foreldre, som attpåtil er tilflyttere og har bosatt seg i distriktet. Vi kan nok ikke se på Alfred som ung, kompetent arbeidskraft, slik vi etterlyser i bolystprosjektet, men vi ser på han som langsiktig rekruttering, sa Arve Tannvik. Han ga bort et av de få Næringshage-krusene som er igjen og lovte å stille opp som barnevakt.

- Vi i Næringshagen skal være faddere for han og følge han nøye framover, la han til.

Distriktet

- Vi trenger barn i distriktene, så dette var veldig hyggelig, sa fungerende ordfører Tove Alstadsæter.

Hun kalte det en milepæl ettersom det er lenge siden sist kommunen hadde 10 000 innbyggere.

- Alfred er et bilde på optimismen i kommunen, og jeg vet han kommer til å få det bra i barnehagen og skolen på Svanvik når den tid kommer, sa «tante» Tove.

Alfred fikk fine strikkavotter og -sokker, blomster og barnehagekalenderen i gave fra kommunen.

Startkapital

DnB var også tilstede og banksjef Tom Rosanoff og Magnhild Pedersen fortalte litt om boligforholdene i kommunen, og det at man måtte ha 15 prosent egenandel for å få boliglån.

- Derfor gir vi bort 10 000 kroner til Alfred som startkapital til barnas boligkonto. Hvis Alfred i tillegg får 300 kroner i måneden av dere i 18 år, har han over 114 000 kroner og et godt utgangspunkt for å få boliglån, sa Magnhild Pedersen.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no