23. okt
TURGLADE: Emilie, Aurora, Karoline, Sofia, Aksel, David, Adrian og Leander fra SFO i Kirkenes, Bjarne og Lisbeth Koi, Tove Iversen, Kjerstin Møllebakken og Kurt og Gerd Røst gleder seg til koselige turer, med sitterunderlag, bål og hodelykt. Foto: Yngve Grønvik
 
Alle kan bli julesprek
Med adventstida for døra kommer et nytt tilbud for de som liker perleturer: Julesprek.

Publisert: 24.nov.2017 15:55
Oppdatert: 24.nov.2017 19:44

– Dette er Finnmark friluftsråd sin egen adventskalender, forteller fagleder Even Borthen Nilsen.

Lavterskel

1. desember klokka 15 åpnes første luke i adventskalenderen. Da avsløres de tre første turene i seks kommuner i Finnmark, også her i Sør-Varanger. Hver fredag fram til 22. desember kommer det tre nye turer, totalt 64 ulike turmål fordi Måsøy har litt færre enn de andre kommunene. Julesprek avsluttes på nyttårsaften kl. 24.

– De aller fleste turene kan gås til fots langs brøytede veier og stier og hele poenget er at dette skal være skikkelig lavterskeltilbud. På mange av turene skal man også kunne komme seg ut med barnevogn og rullestol, sier Even Borthen Nilsen.

Ut og røre seg

– Vi fokuserer på barna i SFO når vi presenterer dette fordi SFO har vært veldig ivrige på perleturer, sier Kjerstin Møllebakken.

– En ting er at det er viktig å komme seg ut og få litt lys og luft, en annen ting er at de har vært flink å få foreldrene med seg ut. Informasjonen om dette går via SFO til elevene og hjem til foreldrene, sier hun.

– Det er jo den verste tida å komme seg ut på, og det er mye spising i desember, så da er det også viktig å røre litt på seg, legger Borthen Nilsen til.

Suksessfaktor

– Pensjonistene er også med fordi de er veldig ivrige, og to av turene de har ønsket seg som perleturer har vi tatt med i Julesprek, forteller Kjerstin Møllebakken. De to turene er til Tunnelbakken mellom Hesseng og Bjørnevatn og til Ørnevannsveien.

– Det vi ser her i dag er selve suksessfaktoren til perleturene, det å ha lokal forankring, sier Even Borthen Nilsen.

– Frivillige, lag og foreninger har virkelig tatt tak i perleturkonseptet og flere har utviklet det videre, det har virkelig slått an i Sør-Varanger, sier han.

– Både SFO og funksjonshemmede har tatt tak i dette og utviklet egne perleturer, legger Kjerstin Møllebakken til.

Premie

Som før registrerer man turene på nettstedet til Perleturene, bare at de nå er merket Julesprek. De som besøker fire eller flere turer kan få kjøpe spesialdesignet sitteunderlag av ull til en rabattert pris.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no