22. okt
SLEKTSGRANSKNING: Bjørnene i Sør-Varanger har fått sitt eget slektstre. Det legges fram på torsdag.
 
«Alt» om bjørnene i Sør-Varanger
Lanserer egen bjørneblogg og legger fram Sør-Varanger-bjørnenes slektstre.

Publisert: 24.mai.2016 16:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:04

Sør-Varanger har landets tetteste bjørnestamme. Rundt en tredjedel av alle bjørner i Norge finnes her. I fjor ble det registrert 43 individer, det meste noen gang.

Fra felt

Førstkommende torsdag holder Nibio Svanhovd sitt årlige bjørne-foredrag, sammen med Statens Naturoppsyn (SNO) og Besøkssenteret for Øvre Pasvik Nasjonalpark. Nibio og Rovdata offentliggjorde for en måned siden rapporten om landets bjørnestamme. På torsdag handler det utelukkende om Sør-Varanger. Resultater av fjorårets feltarbeid, DNA-analyser og innsamlede prøver av hår og ekskrementer fra bjørnene i Sør-Varanger skal legges fram.

Dessuten skal de som er ute og møter bjørnene fortelle. Det er Magne Aasheim, Rolf Randa og Steinar Wikan. De skal også sette opp et slektstre for bjørnestammen i Sør-Varanger.

- Så skal vi fortelle om en bjørneblogg vi skal starte med, sier Siv Grethe Aarnes i Nibio.

- Den kommer til å ligge på netttsida til forskning.no og inneholde historier om bjørn, feltresultater og DNA-resultater, og kanskje fra feltarbeidet som skal gjøres i sommer.

Din prøve

Var du en av dem som leverte prøver av hår og bjørnebæsj i fjor? Men du vet kanskje ikke særlig mer om resultatet. Aarnes lover at de på torsdag også skal prøve å hjelpe de som vil til å finne resultatet av akkurat deres prøve.

Og har du et, eller mange, spørsmål om bjørn, er Svanhovd stedet å være på torsdag kveld.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no