8. des
Arkivfoto: Birgitte Wisur Olsen
 
Setter opp losbåt og nødnummer
Kommunene satt i krisemøte litt før klokken 15 i forbindelse med at veien til Jakobsnes er stengt. Alternative forbindelser til bygda etableres - og kommunen har nødnummer.

Publisert: 24.jan.2019 14:52
Oppdatert: 24.jan.2019 16:12

Kommunen satte i gang med å finne alternative veier til og fra Jakobsnes da rasene fortsatte ut over torsdagen.

Ordfører Rune Rafaelsen forteller at kommunen har hatt krisemøte.

– Det er uavklart om det er kommunen som har ansvar, siden dette er en fylkesvei, men vi vil sørge for tryggheten til våre innbyggere. Vi har kontakt med forsvaret, politi, og losbåt, sier Rafaelsen.

Det viktigste i en slik situasjon er å sikre at innbyggerne på Jakobsnes får den hjelp og assistanse de trenger om noe uforutsett skulle skje.

– Vi oppretter derfor et beredskapssystem på Elvenes. Der vil nødetatene og brøytetjeneste være klar i tilfelle noe akutt skulle oppstå slik at man må komme seg til Jakobsnes, fortalte han.

Losbåt-transport

Politiet meldte tidligere torsdag om at det opprettes snøskutertransport over Svartakslavannet. Det tilbakeviser kommunen. Rett over klokken fire har de klart en plan om å bruke losbåt for de som trenger det, skriver kommunen på sine hjemmesider.

Kommunen setter altså ikke opp egen skutertransport.

"Det er sendt ut melding på Varsling24 til beboere på Jakobsnes og Ropelv om transport til Jakobsnes. Transport vil bli satt opp kl. 18:00 med losbåten fra Sydvarangerkaia. Behov for transport må først meldes til brannvakta, tlf. 78971760", står det på kommunens hjemmeside.

Ordføreren fortalte torsdag ettermiddag at losbåten står klar generelt, og at den kunne være på plass på 20 minutter.

Krisenummer

Stengningen av Svartaksla skal i første omgang vare natten over.

Kommunen har opprettet et krisenummer, som organiseres igjennom brannvakta. Har du problemer i forbindelse med snøskredet, kan du ringe 789 71 760.

Akutte nødtilfeller går fremdeles på det vanlige nødnummeret - 110, 112 eller 113 avhengig av om det gjelder brann, politi eller ambulanse.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no