13. nov
Hovedrolleinnehaver Steinar Magnussen ved sitt vindu i Jarfjord.
Begge foto: Rolf Randa
 
Amandapris til Egil Håskjold Larsen for filmen om Steinar
Sist vinter var det premiere for filmen "Hvor man vender tilbake". Filmen er laget av Egil Håskjold Larsen og er en dokumentar om fangstmannen fra Jarfjord, Steinar Magnussen. I helga vant Håskjold Larsen Amandaprisen for årets beste dokumentarfilm.

Publisert: 18.aug.2019 12:18
Oppdatert: 20.aug.2019 10:06

Filmregissør Egil Håskjold Larsen er vokst opp i Kirkenes og har vært mye i Jarfjord. Der har han lært å kjenne fangstmannen Steinar Magnussen. Magnussens forhold til smått og stort i naturen, hans liv som jeger og fangstmann, og hans måte å leve på under de barske forholdene i våre ytre fjordstrøk, inspirerte Håskjold Larsen til å lage en dokumentar om ham.

Det tok flere år å lage filmen. Den skiller seg ut fra gjennomsnittet ved sin enkle form. I svart-hvitt og med Steinars rolige væremåte og fortellerstemme, supplert med naturens egne lyder, nådde filmen ikke bare publikums hjerter. Den festet seg også som en ener hos Amanda- prisens jury.

Vi gratulerer hovedpersonen Steinar Magnussen, produsent Racha H. Larsen for Yellow Log, og aller mest regissør Egil Håskjold Larsen, som vinnere av årets Amanda for beste dokumentarfilm.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
Fangstmannen Steinar Magnussen har også denne sommeren fulgt med reven, krykkja og ravnen i flogene. Alltid opptatt av at naturen skal leve videre.

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no