7. des
SKJENKESTOPP: Ofelas kan fremdeles måtte stoppe alkoholservering i fire uker. (Foto: Håvard S. Mækelæ)
 
Anbefaler skjenkestopp
Rådmannen vil fremdeles gi Ofelas skjenkestopp i fire uker for rapportert overskjenking, nå som saken kommer opp for andre gang.

Publisert: 15.aug.2013 07:15
Oppdatert: 23.okt.2017 11:08

Rådmann Bente Larssen innstiller fremdeles på å inndra skjenkebevillingen til utestedet Ofelas i fire uker, etter at en skjenkekontrollør blant annet påpekte skjenking av berusede gjester forrige vinter. Saken kommer opp i formannskapet onsdag neste uke. Fire ukers skjenkestopp er kommunens angitte straff for førstegangstilfelle av overskjenking.

Avvist først

Saken var først oppe i formannskapet i mars. Da avviste formannskapet saken, på grunn av «kommunens mangelfulle saksbehandling iht. alkoholloven og alkoholpolitiske retningslinjer for Sør-Varanger kommune».

Siden den tid har kommunestyret vurdert straffereaksjonene i alkoholpolitikken, og de bestemte å beholde retningslinjene slik de var. Kommunen sendte også saken til Fylkesmannen for å få vurdert hvordan den var lagt fram. Men Fylkesmannen tok ikke stilling til saken, siden de senere kan ende opp med å måtte behandle den.

Bestrider

Daglig leder Jorunn Nørstebø på Ofelas bestrider fortsatt kontrollørens rapport i et tilsvar til saken. Hun mener blant annet at det burde vært to kontrollører på jobb, og mener rapporten er useriøs og har mange feil.

Bente Larssen bestrider derimot ikke kontrollen, og mener den er gyldig i det hun anser som hovedspørsmålet: At utestedet ifølge kontrolløren unnlot å bortvise synlig berusede personer, og at synlig berusede personer ble skjenket.

Ofelas-eierne har tidligere sagt at det kan bety kroken på døra for dem om de må stenge kranene i fire uker. Nørstebø er mindre sikker nå, og sier at de må vurdere hvor veien går når avgjørelsen kommer.

Det hun er sikker på, er at de kommer til å anke saken om de får skjenkestopp.

- Vi føler oss urettferdig behandlet, så det er klart, sier hun.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no