13. nov
FORBANNET: Anita Berg, spionsiktede Frode Bergs kone, er forbannet over måten hun mener Etterretningstjenesten har behandlet hennes mann på.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 
Anita Berg ber E-tjenesten skamme seg
Anita Berg er skuffet og sint over det hun mener er Etterretningstjenestens utnyttelse og misbruk av ektemannen, spionsiktede Frode Berg.

NTB
Publisert: 24.apr.2018 07:58
Oppdatert: 24.apr.2018 13:22

– E-tjenesten bør virkelig ta ansvar for hva de har gjort mot Frode og vår familie. Jeg blir veldig provosert når jeg tenker på dem. De burde skamme seg, sier Anita Berg til Dagbladet.

Les også:UD vil verken avkrefte eller bekrefte

Avisen kunne søndag avsløre at Frode Berg var på oppdrag for E-tjenesten da han ble pågrepet i Moskva 5. desember i fjor. Han skal også ha gitt uttrykk for at han følte seg presset til å ta oppdraget, og at han ikke kunne si nei.

Les også: Leder: Frode Berg-saken - en komplett katastrofe

– Frode var ikke seg selv. Han ble mer innesluttet. Han grublet på noe. Både jeg og resten av familien opplevde at det var noe, sier Berg.

Les også: – Erkjente faktiske forhold – ikke skyld

– Først da vi leste Dagbladets historie om hvem han hadde jobbet for og hva som hadde skjedd før han reiste til Moskva 4. desember i fjor, skjønte vi sammenhengen. Frode hadde det kjempetøft, og nå skjønner vi hvor vanskelig høsten var for ham. Han ble presset av E-tjenesten til å reise på oppdrag for dem til Moskva sier hun.

Les også: – Forandrer ikke støttegruppa

NTB har stilt spørsmål til E-tjenesten, via Forsvarsdepartementet, om hvorvidt Berg hadde et oppdrag for dem: – Vi kommenterer aldri denne type spørsmål, heller ikke hvem som arbeider eller har arbeidet for E-tjenesten, lyder svaret.

Frode Bergs familie har så langt i saken avslått å la seg intervjue av Sør-Varanger Avis.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no