8. des
TYVERI: ? Jeg har ikke ord for hvor frekt og sjokkerende dette er, sier Friedel Vonka.
 
Anmelder blomstertyveri
- Jeg trodde ikke det kunne være sant, sier Friedel Vonka. Noen har stjålet bortimot 30 store, tunge krukker fulle av sommerblomster fra henne. Nå vil hun anmelde saken til politiet.

Publisert: 11.jun.2013 07:23
Oppdatert: 23.okt.2017 10:50

Torsdag kveld måtte Friedel Vonka hjelpe sin mann med å få inn laksegarnene og kom hjem seint på natta. Utslitt gikk hun til sengs. Neste morgen oppdaget hun at bortimot 30 store krukker fulle av blomster, som hun hadde laget for å gi bort til slekt og venner, var borte.

Rystet

- Jeg trodde først det var en spøk eller at min datter hadde hentet dem. Så jeg ringte henne og hun sa at det ville hun aldri gjøre uten å si fra. Så snakket jeg med naboen, men de ble like overrasket. Da skjønte jeg at noen rett og slett hadde stjålet dem. Hvem i all verden finner på noe sånt, lurer Friedel Vonka. Hun er fremdeles rystet over det som skjedde seint torsdag kveld eller natt til fredag.

- Da vi kom fra sjøen var jeg så sliten at krukkene godt kunne vært borte uten at jeg la merke til det. Eller så har det skjedd etter at vi la oss. De som tok krukkene må ha hatt en stor bil, antakelig en varebil, og de må ha sett godt etter. Krukkene kunne jo sees fra veien, men ikke hvis man bare kjørte forbi. Jeg tror noen har kjørt rundt og sett etter noe de kunne stjele, sier Friedel Vonka.

Mye arbeid

Hun forteller at blomstene har hun dyrket fram selv, det er hennes store hobby. Det var ringblomster, stemorsblomster og vanlige sommerblomster til å pynte opp med. Krukkene tilhørte datteren.

- De er store og tunge, veier sikkert 30 kilo. Det må ha vært et stort arbeid å få dem med seg. Bare krukkene er jo verd flere tusen, og så alt arbeidet med å dyrke dem frem. Jeg er veldig glad i blomster og bruker mye arbeid på at de skal bli fine. Jeg har ikke ord for hvor frekt og sjokkerende dette er, sier hun.

Friedel Vonka har snakket med naboer, men ingen har sett eller hørt noe.

Anmelder

Hun beskriver krukkene som gul-brune med grønt i, og tror ikke noen er som bor i Sør-Varanger er så dumme at de har stjålet dem.

- I så fall håper jeg de blir levert tilbake. Nei, jeg tror det må ha vært noen utenbys fra, og de må ha hatt en stor bil. Hva skulle vel noen herfra med blomsterkrukkene, de ville jo blitt oppdaget. Flere har sagt at jeg bør anmelde det, så jeg kommer vel til å gjøre det, sier hun.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no