9. des
GA SEG: Ordfører Cecilie Hansen lovte at en styringsgruppe blir satt ned i førstkommende møte.
 
Anmelder ikke
Ordfører Cecilie Hansen fikk ikke flertall for å anmelde Norilsk Nikel-konsernet for forurensning. Hun valgte å gå med på videre utredning.

Publisert: 19.jun.2013 18:32
Oppdatert: 23.okt.2017 10:52

- Ordføreren har sparka oss alle bak, oppsummerte Pål Gabrielsen (SV). Bortsett fra Frp tok samtlige partier i kommunestyret selvkritikk for ikke å ha satt forurensningen fra Nikel på dagsordenen og ikke ha jobbet nok for saken. Det fikk likevel ikke flertallet til å gå med på ordfører Cecilie Hansens forslag om å gå til anmeldelse.
- Jeg berømmer ordførerens engasjement, men det er en fallitterklæring å ikke først prøve alt som er mulig i dialog. Det er det som er politikkens vei, uttalte Linda Beate Randal (Ap) som sterkest målførte motstand mot anmeldelses-forslaget.
Både Høyre og ordførerens eget parti, Senterpartiet, støttet henne sammen med uavhengig representant Agnar Jensen. Mens Venstre, SV og uavhengig representant Knut Mortensen gikk mot og argumenterte med Ap for å ta saken til utredning. Frps Monica Stiansen visste ikke hvilken fløy hun ville støtte før avstemningen var et faktum.
De fleste ville understreke hvor viktig de synes denne saken er, før Ap ba om gruppemøte. De kom tilbake med et forslag om å utsette saken og samtidig sette ned en styringsgruppe som skal utrede. Ordfører Cecilie Hansen forsto at flertallet for en anmeldelse var tapt etter debatten og valgte å gi støtte til utredningsforslaget. Det fikk Aps Linda Beate Randal til å gå på talerstolen å presisere at forslaget var ikke å utrede anmeldelsesalternativet, men å utrede hvordan man skal prøve ut de politiske veiene først.
Etter at Høyre også ga sin tilslutning, riktignok noe overrasket "over at vi er så pinglete", ble det et nesten enstemmig vedtak om utredning. Bare uavhengig representant Agnar Jensen stemte mot.

Les også: Flertallet i kommunestyret vil ikke anmelde

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no