21. okt
PROVOSERTE: Dette oppslaget provoserte noen nok til å henge ut Merete Nordhus i en høyreekstrem gruppe på Facebook. Nå er hetserne anmeldt til politiet. (Faksimile SVA lørdag 3. september)
 
Anmeldte netthets til politiet
Merete Nordhus ble utsatt for grov netthets etter oppslaget i SVA om kritikk av grensegjerdet. Nå har hun anmeldt hetserne til politiet.

Publisert: 09.sep.2016 07:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:08

- Jeg har anmeldt dette til politiet, og det er også sendt til Kripos sin nettpatrulje. Jeg har skjermdump av alle de som har kommentert, og disse blir også levert med anmeldelsen, sier Nordhus.

Hun vil ikke gå inn på detaljene i innleggene, men sier dette er langt over streken.

- Alt som heretter kommer av grov hets mot meg blir levert politiet. Jeg burde ha anmeldt ting tidligere, men nå har jeg fått nok, sier hun.

Les også: – Grensegjerdet provoserer

Følges av PST

Fedrelandet viktigst har som beskrivelse at de er "For alle som er glad i Norge, og som verdsetter det våre forfedre har kjempet frem!" og har mer enn 5 800 medlemmer. I den lukkede gruppen foreslås det å lage borgerverngrupper, det snakkes om borgerkrig, bevæpning, vold, tortur og støtte til nynazistiske grupper. Skjermdumper fra diskusjoner på Fedrelandet viktigst, viser at medlemmer støtter Anders Behring Breivik, og da NRK spurte PST om dette i fjor, svarte de at de følger slike høyreekstreme grupper tett.

Behring Breivik

Gruppens leder, Jan-Ove Fromreide, som trakk seg fra lokalpolitikken i fjor da det ble kjent at han drev Facebook-siden, har ifølge Bergensavisen selv delt bilder som er lagt ut av en gruppe som kaller seg "Knights Templar International", samme navn som en organisasjon Behring Breivik sa han tilhørte.

Det er flere personer fra Sør-Varanger med i gruppen.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no