13. des
KOMMER: Anneli Klepp kommer for å besøke unger og lese fra egne bøker. (Foto: Gyldendal Norsk Forlag)
 
Anneli med bok nummer 30
Nylig ga barnebokforfatteren ut sin trettiende bok. Nå kommer hun for å besøke sine lesere i Sør-Varanger.

Publisert: 30.mar.2017 15:02
Oppdatert: 23.okt.2017 11:17

Anneli Klepp, med pikenavnet Vuorela, som vokste opp på Håbeth utenfor Bjørnevatn, er en rennomert barnebokforfatter, og har nylig gitt ut sin trettiende bok. Nå kommer hun hjem for å treffe både skolestartende unger og elever på skolen.

Skolebesøk

- Jeg har masse gøy på programmet og gleder meg veldig, forteller hun. Fra morgenen av torsdag 6. april er det besøk på Kirkenes skole. Så samles neste skoleårs elever på biblioteket om formiddagen og deretter er det boksignering hos Kirkenes Bokhandel.

- Håper jo det kommer folk, så jeg slipper å sitte der alene, ler hun.

- Dagen etter besøker jeg elever på gamleskolen min, Bjørnevatn. Anledningen er først og fremst den nye boka «Ante-Mattis og Rambo, De uslåelige på vidda», men jeg forteller og leser litt fra noen av de andre bøkene også når jeg er på skolene, forteller hun.

- Selveste lille hunden Rambo, som var min inspirasjon til boka, bor forresten på Elvenes og er hunden til min niese Janne Ruud, legger hun til.

Inspirasjon

Forlaget hennes, Gyldendal, beskriver henne slik: Anneli Klepp er en strålende iderik forfatter, som skriver seg rett inn i unge mennesker liv og problemer, og alltid med varme og humor som sine fremste virkemidler. Det er ikke tilfeldig at hun har hatt Roald Dahl som en av sine litterære inspirasjoner.

Hun er utdannet adjunkt og har jobbet som lærer i mange år, både i barne- og ungdomsskolen. Hun bor nå på Bekkestua utenfor Oslo. Hun debuterte på Gyldendal i 2006 med barneboka «Lusne forviklinger og varm blåbærpai».

Det er en bok med tegnefilmens lett surrealistiske preg, fortalt i en kjapp, humoristisk og direkte stil, spekket med psykologi, både på et umiddelbart og et mer subtilt nivå, samtidig som den er herlig befridd for psykologisering og grå sosialrealisme.

Siden har hun skrevet flere bøker for samme aldersgruppe, og i tillegg flere bøker for ferske lesere.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no