17. okt
OPPBUD: Det var lassevis av folk fra både presse, offentlige myndigheter og frivillige organisasjoner til stede på Vestleiren. Forrest ser vi Anders Anundsen og Østfinnmark-politimester Ellen Katrine Hætta.
 
Anundsen: - Asylsøker-instruks til UDI i dag
Justisministeren poengterte å få ut de som ikke har krav på norsk asyl, da han besøkte Vestleiren tirsdag.

Publisert: 20.okt.2015 13:26
Oppdatert: 23.okt.2017 10:56

Fra før av har justisminister Ander Anundsen varslet om at han skulle sende en instruks til Utlendingsdirektoratet (UDI) om å prioritere behandlingen av de som allerede har oppholdstillatelse eller borgerskap i Russland eller andre trygge land.

I dag tirsdag er Anundsen på besøk i Sør-Varanger, der han får orientert seg om arbeidet med å håndtere innstrømningen av asylsøkere. Han begynte besøket på Vestleiren, der det som kjent bygges et mottakssenter med plass til 600.

Der kunne justisministeren fortelle at instruksen gikk ut til UDI i dag. Det er imidlertid opp til UDI å bestemme hvordan det gjennomføres, ifølge Anundsen.

Justisministeren dro videre for orientering på politihuset, Storskog og Fjellhallen.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no