12. des
PRIORITERE: Varaordfører Lena Norum Bergeng (Ap) sier at politikerne må proritere og hun kan kke love gratis halleie. (Arkivfoto: Håvard Mælelæ).
 
AP kan ikke love gratis halleie
Vi stilte spørsmål til varaordfører og gruppeleder i Arbeiderpartiet, Lena Norum Bergeng, om hvorfor klubbene i Sør-Varanger var nødt til å betale halleie i barneidretten i motsetning til de fleste andre finnmarkskommunene der barn bruker idrettsanleggene gratis.

Publisert: 19.mar.2017 18:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:16

I en epost skriver hun følgende:

«Arbeiderpartiet har sagt at vi ønsker å redusere utgiftene for barn og unge til halleie i kommunens anlegg. Dette må jo også ses opp imot alle de idrettslagene som ikke får en slik subsidiering som bedriver idretter i lokaler som ikke er kommunalt eid. Jeg tror nok ikke vi er der i dag at vi kan love gratis halleie, selv om det er en god politisk sak. Sør-Varanger kommune subsidierer barn og unge i dag da Barentshallene KF har fått bevilget 7 550 000 kroner til driftsmidler i 2017 i tillegg til investeringsmidler. Vi har jo også økt midlene til kultur og idrettsformål de siste to årene fra 500 000 kroner til 1 000 000 kroner som kan søkes på. Det er nok dessverre slik i kommune-Norge i dag, at det er mange gode prosjekter vi ikke har god nok økonomi til å støtte. Da blir det opp til oss politikere å prioritere. Og pr. dags dato er nok ikke et helt gratis halltilbud noe vi i Arbeiderparitet kan prioritere, men vi ønsker som sagt å bidra til en reduksjon til dagens halleie».

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no