21. okt
SELFIE: Her dokumenterer Ap-leder og statsministerkandidat Jonas Gahr Støre besøket sammen med Runar Sjåstad og Rune Rafaelsen. (Begge foto: Siri Seim Sønstelie).
 
Ap og Støre lover å oppgradre Storskog
Arbeiderpartiets leder, Jonas Gahr Støre, besøkte mandag Sør-Varanger. Her lovte han blant annet en oppgradering av Storskog grensekontrollsted.

Publisert: 27.feb.2017 16:50
Oppdatert: 23.okt.2017 11:15

Mandag la Arbeiderpartiet sin statsministerkandidat, Jonas Gahr Støre, turen til Sør-Varanger. Ett av stedene han besøkte var grensekontrollstasjonen på Storskog - et område Arbeiderpartiet legger vekt på at skal oppgraderes om ikke lenge.

- Dette var et prosjekt vi hadde på bordet allerede da jeg var utenriksminister. Vi har hatt det i våre alternative budsjetter. Det må være et ønske og en ambisjon om at trafikken her kommer tilbake til normalen, sier Støre, og legger til at det er den i økende grad.

Oppgradering viktig

Ikledd en varm vinterfrakk og et rødt ullskjerf fikk han både sett og forklart situasjonen på stasjonen. Han mener det er viktig med ryddige forhold slik at prosjektet kan komme igang. På spørsmål om grensestasjonen på Storskog vil oppgraderes dersom han kommer til makta svarer Støre følgende:

- Det har vi vist både i posisjon og opposisjon at vi vil, og det står vi ved.

I sitt alternative budsjett for 2017 har Arbeiderpartiet foreslått å bruke fem millioner kroner på byggestart av ny grensestasjon. Det mener ordfører Rune Rafaelsen (Ap) er helt nødvendig.

- Det er en forutsetning at det gjøres noe med grensestasjonen. Blir ikke det gjort så kan man heller ikke gjøre noe med E105, sier ordføreren.

- Det hinder utviklingen, legger han til.

Kritikk

Støre på sin side er enig at det er viktig med oppgradering. Det var han tydelig på etter flykningestrømmen i 2015, og også nå under sitt besøk i kommunen mandag.

- Det som må til er bygging, forprosjektering og planlegging, sier Støre tydelig.

Ordfører Rafaelsen peker også på stasjonens betydning for norsk fiskerieksport og kommunen, og mener det kritikkverdig at ingenting er gjort.

- Det er en nasjonal skandale at det ikke er gjort noe, mener han.

Støre tok turen innom det nye sykehuset før han hadde en samtale med næringslivaktører i sentrum av Kirkenes. Senere hadde han et åpent møte i Samfundshuset hvor han og Fylkesordfører Runar Sjåstad (Ap) snakket.

- Det er et absolutt krav at Storskog utbedres, sa ordfører Rafaelsen til Støre og Sjåstad i Samfundshuset.

Valgkamp

Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre sitt besøk kommer et drøyt halvår før høstens stortingsvalg. Og med hans besøk starter nok valgkampen for fullt i Sør-Varanger.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no