15. okt
Nordmo gård på Holmfoss har i rundt fem år år hatt Inn på tunet-tilbud for demente. Her innehavere Anne-Lise og Thormod Hoel avbildet i 2015.
Foto: Ole-Tommy Pedersen
 
Ap snur: Vil beholde demenstilbudet på Nordmo gård
Partiet klarte ikke å finne et aktivitetstilbud i egen regi, og opprettholder det private samarbeidet Inn på tunet.

Publisert: 29.nov.2017 12:22
Oppdatert: 29.nov.2017 22:14

Ap varsler at aktivitetstilbudet for demente på Nordmo Gård ikke avvikles fra nyttår.

Nyheten kom under onsdagens formannskapsmøte da partiene sendte ut sine første signaler på budsjettforslaget til rådmannen.

Flere av opposisjonspartiene har varslet stor motstand mot endringen, og særlig Senterpartiet har engasjert seg sterkt i saken. I budsjettforslagene fra både Sp og H er tilbudet for de demente videreført.

Demenstilbudet på Nordmo Gård i Pasvik har ligget på hoggestabben i de to siste budsjettdebattene. Her er det i dag fire plasser hvor demente får fysisk fostring flere dager i uka. For ett år siden vedtok Ap å avslutte samarbeidet i løpet av 2017. Intensjonen var at kommunen heller kunne drive et lignende tilbud i rent kommunal regi.

Hva som konkret ville komme som erstatning, har siden vært usikkert. Ap varslet onsdag at de fire plassene blir videreført, også i 2018. Det er for tidlig å si om dette er endelig avgjørelse, eller om kommunen skal fortsette arbeidet med å finne frem til andre alternativer.

Endelige vedtak og siste ord i saken blir ikke avgjort før i årets siste kommunestyremøte i desember. Partiene tar derfor forbehold om partipolitisk behandling. Likevel synes spørsmålet å være avklart, og et mulig flertall i opposisjonen kan samtidig alliere seg. 

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no