10. des
Nye partnere?: Budsjettavtalen kan være starten på en ny sterk allianse mellom Rafaelsen og Hansen. Arkivfoto: Yngve Grøvik
 
Ap, Sv og Sp danner budsjettflertall
Arbeiderpartiet, Senterpartiet og Sosialistisk Venstreparti danner budsjettflertall for 2018. Sør-Varanger får dermed sitt første rødgrønne budsjettflertall på lang tid.

Publisert: 13.des.2017 10:37
Oppdatert: 13.des.2017 10:38

Slik SVA forstår er det inngått en budsjettavtale mellom Ap, Sp og Sv. Budsjettavtalen blir bekreftet av en meget godt fornøyd Cecilie Hansen (Sp).

- Vi har over lengre tid forsøkt å få til denne type avtale sammen med Ap og Sv. Vi er fornøyd med at alle tre partiene nå har blitt enige, sier Hansen til SVA onsdags morgen.

Budsjettavtalen mellom Ap, Sv og Sp blir et historisk dokument. En slik type avtale, med et så sterkt mandat, har ikke kommunen sett på flere tiår. Samlet har partiene 19 (12 Ap, 5 Sp og 2 Sv) av 27 representanter.

Rører ikke skolestrukturen

Tidligere har Ap varslet at strukturendringer må til i den varslede omstillingsplanen. Sp og Sv sier at skolestrukturen ikke berøres, og at alle tre partiene skal være enige om dette.

Samtidig er det bestemt at det skal utbygges bredbånd til 40 millioner i distriktene. Dette vil komme områder som Pasvik, Jarfjord og Neiden til gode.

I pakken ligger det også vedtak om gratis halleie til alle barn og unge i kommunen. Dette skal iverksettes fra høsten 2018. I tillegg er det opplyst om et fond på kroner 150.000 til distriktene som skal dekke ulike idrettsaktiviteter eller transportutgifter.

Hvordan pengene skal inndekkes er foreløpig ukjent. Det samme gjelder budsjettert avsetting til fond. Hele budsjettet er ventet presentert onsdags formiddag.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no