21. okt
Realiteten i kommuneøkonomien har begynt å synke inn hos partiene i formannskapet. Her en tidligere runde i kommunestyret i 2016.
Foto: Birgitte Wisur Olsen.
 
Ap varsler kraftige økonomigrep - kan ende med skolenedleggelser
Distriktsskolene har fram til nå vært en hellig ku for Arbeiderpartiet. Men nå skal alle steiner snus for å få økonomien på rett kjøl.

Publisert: 29.nov.2017 12:39
Oppdatert: 30.nov.2017 00:14

Onsdag diskuterte formannskapet i Sør-Varanger kommune budsjettet for 2018. Kraftige overskridelser gjør at inneværende år trolig ender med underskudd.

Arbeiderpartiet varsler nå et stort omstillingsprosjekt fra januar 2018. Samtlige enheter skal under lupen, og strukturer skal diskuteres. Det skal gjøres kraftige grep, varsler partiet, som inntil nylig satt med flertallsmakt alene i kommunestyret.

- Arbeiderpartiet er kommet frem til at strukturer må endres i Sør-Varanger kommune, og den debatten må vi ta. Vi må ta grep, enten vi vil eller ikke, og se realitetene i øynene. Det blir ingen ikke strukturendringer i budsjettet 2018, men vi ønsker en omstillingsplan og vil se på alle strukturer - også skole, sa varaordfører Lena Norum Bergeng i formannskapet onsdag.

Høyre har tidligere tatt til orde for å ta skolene i distriktene opp til vurdering, og talte for å se på dette allerede fra 2018. Men representant Eilif Johannesen er positiv til signalene fra Ap, og sier han er mer optimistisk nå enn da han gikk inn i dagens møte.

Det legges opp til en omstilling for rundt 50 millioner kroner de neste fire årene. 12 av dem tas i 2018-budsjettet.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no