21. okt
SOMMERGLIMT: Det rykker hardt i båtfolket når vårsola og temperaturen når slike høyder som den gjorde i årets april.
 
April med varmerekord
I år gjør de varmeglade som Bjørnson og velger seg april, i hvertfall så langt i år.

Publisert: 03.mai.2016 15:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:04

«- i den blir somren til !», avslutter Bjørnstjerne Bjørnson sitt dikt om april og i Sør-Varanger fikk vi en ordentlig forventning om solfylte sommerdager mot slutten av måneden.

Sommervarmt

Den nest siste april-dagen kom med varmerekord for hele Finnmark på Svanvik.

18,1 offisielle grader var varmest i fylket og ikke en gang i nærheten av hva som er normalt på denne tida av året. Den forrige rekorden fra 2011 på 14,1 grader ble grundig slått.

Rekord betyr for øvrig at det aldri er målt høyere temperatur i Finnmark. Så bør det i tillegg nevnes at målingene ikke går veldig langt tilbake i tid. Den nåværende målestasjonen på Svanvik ble satt opp i 2009. Den gamle ble satt opp i 1973. Så det er uansett over 40 år med apriltemperaturer å sammenlikne med.

- I hele fylket lå temperaturen for april mellom 2,2 og 3,6 grader over normalen, forteller en vårblid meteorologikonsulent ved Vervarslinga i Tromsø, Rune Skoglund.

- For Kirkenes ble april 3,5 grader høyere enn normalt.

Holder seg

Nedbørsmengden ble omtrent som den pleier, bortsett fra på indre strøk av Finnmark som fikk mer enn normalt denne måneden.

Det ser ikke ut til at vi må trekke i longsen igjen i dagene framover heller. Gradene holder seg på plussida ifølge yr.no, om enn ikke i tosifret antall. Vårsola er meldt framme både titt og ofte og vinden holder seg på den laveste del av skalaen med bris og svak styrke.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no