9. des
JULESTEMNING: Jan Tore Rasvik og Lill Karikoski var i gang med julepynting i kafeen forrige uke. (Foto: Håvard S. Mækelæ)
 
Arrangerer messe for Omvendt Jul
Frivillig-kafeen i Kirkenes skal få inn penger til å ordne skikkelig jul til trengende.

Publisert: 28.nov.2016 21:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:11

- Vi vil lage julefest for de som sitter alene rundt om i området. Her samles vi som en familie og koser oss i lag, sier Jan Tore Rasvik på Kafé Kominn.

Kafeen er en rusfri kafé, beregnet på de som ønsker å komme seg tilbake til livet etter rusavhengighet. Til vanlig fungerer kafeen som et samlingspunkt der man kan få selskap og lage seg en matbit. Kafeen tar ikke betalt hos brukerne, men fungerer ved hjelp av donasjoner.

Til jula utvider de det konseptet til å inkludere alle som er ensomme og trengende, i det de kaller «Omvendt Jul». De skal organisere julefeiring og kjøpe og samle inn julegaver til de som ellers ikke får så mange.

- Når det gjelder gaver, tenker vi mest på ungene. Ellers satser vi på å stelle i stand med juleribbe, pinnekjøtt, kålrabi, kaffe og kaker, sier Rasvik.

Og på fredag denne uka gjør de et fremstøt for å få inn penger til gavene og feiringen. Da blir det julebasar på kafeen i Smyrna-huset i Kirkenes på formiddagen.

- Basaren er åpen for absolutt alle fra klokken 10 til 15, og inntekten går til julefeiringen og til driften av kafeen, forteller basar-ansvarlig Lill Karikoski.

Rasvik medgir at Kafe Kominn har gått litt på stumpene i det siste økonomisk sett, så basaren blir forhåpentligvis et godt tilskudd til både jula og kafeen.

- Vi takker samtidig alle som har bidratt så langt - ingen nevnt og ingen glemt, sier han.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no