10. des
ARTIG: Det er mye bjørn i Pasvik, men denne sorten hadde nok ingen sett før. (Alle foto: Anna Tillung)
 
Artige leirskoleuker i Pasvik
- Det er sjelden man kan si at noe er helt perfekt, men leirskole i Pasvik er bare helt supert, sier lærer Tony A. Pedersen.

Publisert: 18.jun.2016 15:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:05

De to første ukene i juni har 150 sjetteklassinger vært på leirskole på folkehøyskolen i Pasvik. De har kommet fra Bjørnevatn, Sandnes, Berlevåg, Båtsfjord, Kirkenes og Hesseng. Elevene fra Kirkenes og Hesseng var sammen i sin uke, de andre delte den andre uka. Fra skolens stipendiat, Anna Tillung, har SVA fått bilder fra leirskoleukene. Lærer Kenneth Thomassen, som har vært med og arrangert leirskolen, sier de synes det er bra for skolen å kunne ha et par uker ekstra åpent om sommeren, etter at elevene har reist hjem.

Lokalt tilbud

- For oss som som kommer til Pasvik er det helt utrolig bra å ha en så fin leirskole lokalt, sier Tony A. Pedersen, som er lærer for sjetteklassingene på Hesseng.

- Det er mye godt å si om oppholdet, det første er at vi har det i vår egen kommune, vi slipper å reise langt. Det andre er at ungene har så mange aktiviteter å velge blant, sier han og nevner kano, hest, hund, klatring, gårdsbesøk og skyting.

- Jeg har vært her i snart ti år, og flere ganger vært på leirskole. Det er et kjempefint opplegg med masse opplevelser og mye å lære. Når man ser gleden i ansiktene til elevene og alle tilbakemeldinger bare er positive, da har det vært bra, sier han.

Han legger til at uka Hesseng og Kirkenes var på leirskolen, var også uka før det ble grisevær, så de var heldige med været på toppen av det hele.

Blir kjent

- En annen dimensjon er at for de fleste er dette er det første møtet mellom sjetteklassingene i Kirkenes og på Hesseng. Dette følger vi opp med flere besøk i byen i løpet av sjuende klasse. Elevene skal jo til byen i åttende klasse og begynne på ungdomsskolen, og da kjenner de allerede hverandre. Dette er leirskolen med på å bidra til, og er veldig positivt, sier Pedersen.

Han legger til at han håper både for Folkehøyskolen sin skyld og for barneskolene som drar til Svanvik på leirskole, at ikke tilbudet blir lagt ned på grunn av dårlig økonomi i Finnmark fylkeskommune.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no