18. okt
FEST: August Vangberg Nergaard ble trukket som årets sommerleser og fikk ha med seg hele klassen på avslutningsfest på biblioteket.
 
August ble vinner i Sommerles
August Vangberg Nergaard fikk ha med seg hele klassen på saft-og-boller-fest på biblioteket. Han ble trukket ut som vinner av årets Sommerles.

Publisert: 03.sep.2016 08:00
Oppdatert: 23.okt.2017 11:08

Det er to hovedpremier under årets store lesekampanje fra biblioteket, den ene er en grillfest til en klasse og den andre går til en enkelt leser. Tredje klasse på Bjørnevatn skole vant grillfesten, mens August Vangberg Nergaard ble sommerens bokleser.

Les også: Finnmarksbarna har lest over 90 000 sider

En pingles dagbok

- Jeg har lest masse, og jeg har ikke husket å registrere alle bøkene heller. I tillegg har jeg lest masse Donald, og de går det ikke an å registrere, forteller August.

Favoritten hans er En pingles dagbok, som han har lest flere ganger enn han har tall på, men han har også lest mange andre bøker.

- En pingles dagbok er en veldig bra bok, og veldig artig. Den kan leses mange ganger, sier han og legger til at han ikke kjenner seg igjen i boka.

- Nei, den er bare veldig god, ler han.

Premien var på tusen kroner, men han har ikke bestemt seg helt for hva han skal bruke pengene til ennå.

- Hvis jeg går på bokloppemarked på biblioteket og kjøper bøker for 50 kroner stykket, så blir det jo noen, foreslår han.

Og legger til at torsdagen ble en skikkelig festdag, for han ble nemlig valgt til trivselsleder på skolen også.

186 363 sider

- Sommerles er skikkelig populært, og vi hadde en bitteliten økning fra i fjor, som var første gang vi arrangerte dette. Bare 0,7 prosent, men det er likevel en økning, ler barne- og ungdomsbibliotekar Lisa Finnøy Ugelvik.

Hun forteller kampanjen hadde 196 brukere, og det utgjør 25,6 prosent av alle skolebarna i Sør-Varanger. De leste 1 609 bøker, noe som tilsvarer 186 363 sider. Det betyr at hver bruker har lest over 950 sider i snitt.

- Det er et kjempebra resultat, synes hun.

Premiene ble delt ut etter tilfeldig trekning.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no