15. okt
NY DATO: Ivar W. Kaski opplyser Formannskapet, etter møteplanen, kan inngå kontrakt 11.oktober.
 
Avgjøres tidligst i oktober
Sør-Varanger kommune melder om forsinkelse i kåringen av vinner for kontrakt i byggingen av nyskolen på Bjørnevatn og Sandnes. Avgjørelsen ventes å komme 11. oktober.

Publisert: 15.sep.2017 07:52
Oppdatert: 23.okt.2017 11:25

Årsaken til forsinkelsen er at bedømmelseskomiteen fremdeles ikke har kåret en vinner av de fem prekvalifiserte totalentreprenørene. Dette skulle etter tidsplanen vært gjort den 5. september.

Ber om informasjon

Bedømmelseskomiteen har av hensyn til prinsippet om likebehandling, forutsigbarhet og transparens, bedt alle fem entreprenørene om å oppfylle samme krav til dokumentasjon i sine tilbud. Dette kommer frem i et brev kommunen sendte ut dagen før saken skulle avgjøres i komiteen.

De fem tilbyderne har derfor fått ny frist innen onsdag 20. september på å gi mer informasjon, før bedømmelseskomiteen mener å ha et tilstrekkelig beslutningsgrunnlag. Dette gjør at saken nå har fått en forsinkelse på minst 2-3 uker. Den nye datoen for komitémøte er nå satt til 27. september.

Avgjøres 11. oktober

Enhetsleder Ivar W. Kaski opplyser til SVA at når informasjonen er blitt besvart av tilbyderne, vil bedømmelseskomiteen fullføre oppgaven med helhetsvurderingen. Dette vil bli gjort basert på kvalitet, planløsninger, funksjonalitet og estetikk.

Deretter fremmes saken for formannskapet av rådmannen. Etter dagens møteplan vil dette skje 11. oktober.

Les også: Vil la lokale entreprenører bygge Bjørnevatn skole

Samspill med brukere

Kaski opplyser videre at dersom Formannskapet inngår avtale med en entreprenør, vil det bli gjennomført en samspillperiode på ca 15 uker.

I den perioden skal alle skolens brukere blir involvert sammen med totalentreprenøren og hans arkitekter. Da blir planene og tegningene forbedret og man gjør de endringer som er nødvendig for å få et enda bedre resultat.

Ferdig til skolestart 2019

Når samspillperioden er avsluttet kommer resultatet ut i form av et forprosjekt. Da skal også endelig budsjett fremmes, og alle endringer i samspillperioden blir inkludert.

Kommunen sikter på oppstart sommeren 2018 og ferdigstillelse til skolestart 2019, opplyser Kaski til SVA.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no