23. okt
FIKK NEI: Kirkenes båtforening og leder Geir Braathu fikk nei fra havnevesenet på spørsmål om en overtakelse av flytebrygga i Soldatbukta. (Arkivfoto: Yngve Grønvik).
 
Avslår overtakelse av flytebrygge
Kirkenes båtforening har søkt havnevesenet om å overta flytebrygga i Soldatbukta. Nei, sier havnevesenet.

Publisert: 30.apr.2014 15:17
Oppdatert: 23.okt.2017 10:39

Flytebrygga har tidligere vært utlånt til båtforeningen fra kommunen.

- Vi ser det som lite hensiktsmessig å ha ei leid flytebrygge. Foreningen har erfart å «miste» flytebrygga på kort varsel slik som sist høst. Det skaper for mye usikkerhet og ekstra arbeid, sier leder Geir Braathu i Kirkenes båtforening i brevet til havnevesenet.

Næring

Han forteller om stor interesse for næringsvirksomhet for flytebrygga.

- Dette betyr at det vil være en forutsigbarhet i drift som må være til stede for å tilfredsstille behovet. Dette er i interesse for både næringsdrivende, Sør-Varanger kommune og Kirkenes båtforening. Vi ønsker dermed å overta flytebrygga på rimeligst mulig måte og foreslår en symbolsk sum på en krone for overtakelsen, sier Braathu.

Styret i Sør-Varanger havnevesen har behandlet søknaden fra båtforeningen og avslått den. Istedet ønsker havnevesenet å forlenge dagens leieavtale, under forutsetning av at dagens avtale formaliseres.

- Styret gir administrasjonen fullmakt til å inngå en langsiktig avtale på fem-ti år med Kirkenes båtforening om drift av det kommunale flytebryggeanlegget i Kirkenes småbåthavn, heter det i vedtaket.

Forskjønning

Havnesjef Eivind Gade-Lundlie i Sør-Varanger sier i et svarbrev til båtforeningen at havnevesenet jobber for å legge til rette for næringsvirksomhet.

- Sammen med kommunens plan- og byggesaksavdeling arbeides det med tiltak for forskjønning av sjøfronten mellom sentrumskaien og Hinkefjæra. Planen er blant annet å etablere en molo med flytebryggeanlegg hvor denne brygga inngår. Her vil gjestebåter, fritidsbåter og mindre fartøy som brukes i næringsvirksomhet kunne få tilbud om leieplass. Vi ønsker å tilby foreningen å leie brygga inntil et slikt anlegg er på plass. Vi tror en langsiktig leieavtale med gunstige oppsigelsesvilkår vil kunne gi forutsigbarhet og ivareta både båtforeningens og næringsvirksomheters behov inntil det foreligger alternative løsninger, sier Gade-Lundlie.

Braathu ønsker ikke å si så mye etter avslaget.

- Jeg registrerer at kommunen mener vi skal ha flytebrygga, men vi skal betale for den. Utover det ønsker jeg ikke å si mer nå, sier han.

 

Nyhetstips hele døgnet: 909 90 700 //  Gå til tips-siden

Kontakt oss: 78 97 07 00 (sentralbord)

Redaksjonen: redaksjon@sva.no
Sør-Varanger Avis arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Sør-Varanger Avis har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til..
 
Sør-Varanger Avis bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her.
 
Les vår personvernerklæring her.
 
Løsningen er designet og utviklet av Hamar Media – www.hamarmedia.no